ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да създадем уютен есенен интериор у дома

Как да създадем уютен есенен интериор у дома

Как да създадем уютен есенен интериор у дома

Как ви карат да се чувствате есента и зимата? Изпитвате ли необходимост да украсите къщата си, така че да е в унисон със студеното време? Можете да го направите със скромен бюджет, ако имате малко умения и използвате нашите предложения за есенен интериор у дома.

През студените есенни и зимни дни прекарвате много повече време вкъщи, отколкото през останалите сезони. И съответно искате да превърнете дома си в топло и приветливо място. Можете да направите това, като разчитате на детайлите, които наистина ще преобразят вашата крепост.

Ето как можете да преобразите дома си в малък есенен рай:

Използвайте много възглавници и одеяла - през студения сезон прекарвате повече време на дивана, гледате филми или четете книги. Ето защо е важно диванът да се превърне в удобно място. В този смисъл можете да смените калъфките за възглавници с по-дебели, с материи, подходящи за студения сезон и в есенни тонове като оранжево или червено. Също така трябва да инвестирате в няколко пухкави и топли одеяла, които да държите под ръка на дивана и в креслото, за да можете да се увиете, когато почувствате нужда.

А леглото в спалнята трябва да бъде украсено през студения сезон с едно или повече дебели легла, евентуално плетени.

Създайте по-топла атмосфера със свещи - огънят е друг елемент, който помага да се създаде усещане за топлина. Ако не сте сред щастливите собственици на камина, можете да внесете допълнителна топлина и интимност като използвате декоративни свещи.

Купете няколко обемни свещи в топли тонове - жълто, оранжево или бордо, с които можете да украсите масата, но и да украсите ъгъл на хола или банята. Ако използвате свещи на масата, можете да направите централен елемент - поставете 2-3 свещи с различни размери в купа или върху чиния и поставете елхови шишарки и изсушени листа върху една и съща чиния.

Есенен интериор идеи

От друга страна, можете също да използвате свещи като декорация, с която можете да озарите ъгъл на хола. Купете си голяма поставка за свещи тип фенер, поставете вътре такива с различни форми и ги запалете през студените есенни вечери. Свещникът ще освети приятно ъгъла на стаята, създавайки специална атмосфера.

В банята можете да поставите декоративните свещи около ваната и върху мивката на банята. Горещата баня през прохладната есенна вечер е много по-приятна на свещи.

Правете сезонни флорални композиции - сушени пшенични класове, но също така и изсушени диви цветя, листа, могат да се използват за направата на сезонни флорални композиции. Поставете ги в плетена кошница и накрая ги увийте с лека инсталация и ще получите идеална декорация за масичката за кафе. Поставянето на малки декоративни тикви също ще направи есенният интериор на дома ви по-тематичен.

Напълнете купа със сезонни плодове - поставете купа на кухненската маса, поставете вътре ябълки, круши, дюли и портокали. Това ще ви улесни да влезете в специфичната за студения сезон атмосфера.

Украсете входната си врата - можете да направите декоративен есенен венец сами, като използвате или изсушени пшенични класове, или клони на дървета, жълъди, изсушени листа или елови шишарки. Ако нямате търпение или умения, можете да си купите такъв продукт от магазина.

Ако живеете в къща, можете също да украсите стъпалата на входа, като използвате тикви, кратунки или царевични кочани.

Що се отнася до декорация на къщата при смяна на сезона, най-добре е да оставите въображението си да оформя нови декори, започвайки от това, което вече имате. Така създаването на вашия есенен интериор ще бъде по-бюджетно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати