ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да декорираме дома си с плетива?

Как да декорираме дома си с плетива?

Как да декорираме дома си с плетива

Когато става въпрос за плетива ние се сещаме за всякакви пуловери, елеци, шалове, шапки, ръкавици и какво ли още не. Но само за онези плетива, които носим върху себе си.

Замисляли ли сте се обаче, че всяко плетиво само по себе си е синоним на топлина и уют? Защо да не можем да създадем подобно настроение и у дома чрез плетена декорация?

Тук ще ви покажем, че това е напълно възможно и то без да окачвате всякакви пуловери и жилетки, безразборно пръснати из жилището ви. Ето няколко идеи, които ще придадат приятна и задушевна атмосфера на дома ви.

В случай че при плетенето се чувствате като някой художник, който се чуди какво да сътвори върху платното си, то вероятно размерите на един пуловер или жилетка, били те и размер XXL, няма да ви удовлетвори. Замисляли ли сте че от плетиво можете да направите разкошни кувертюри или дори пана, които да закачите на стената си?

Отделно можете да облечете в плетена декорация чаши, бутилки, чайници - един много нашумял тренд в момента. Чрез плетивата можете да изработите и интересна коледна декорация.

Плетена декорация

А какво ще кажете за т. нар. пачуърк. Преведено от английски език това означава работа чрез пришиване, което първоначално е хрумнало не като изкуство, а с цел да не се изхвърлят вече ненужни платове, плетива и т.н. Един вид зашиване на кръпка до кръпка.

Изпробвайте на различни по големина парчета подходящи цветови комбинации от прежда, с която разполагате и просто ги съшийте едно за друго. По този начин можете да си направите чудесни декоративни възглавнички за дивана например. Или цяло одеяло.

Добро хрумване е да направите и декоративни плетени торби за съхранение. Можете да държите в тях чорапите или пък детските играчки на отрочето ви. Варианти много.

Защо да не покриете с плетиво крачетата на масите и столовете?

Понякога хем ни се плете, хем не ни хрумва нищо по-оригинално като идея - изплели сме куп пуловери за половинката си, за децата си, за себе си, вероятно придружени с всякакви шапки, шалове и ръкавици към тях. Замисляли ли сте се обаче, че с помощта на вашето хоби (плетивото) можете да направите и нещо освен доста красиво, но и функционално за дома си. И разбира се, да подмените интериора.

Коледна декорация на дома

А именно да обуете всички крака на масите и столовете си в търлички. Можете да ги украсите както пожелаете, но имайте наум, че освен да придават естетика на жилището ви, те ще предпазват и пода ви от надраскване. А може да изплетете и коледни чорапи за подаръци. Както и от досадния шум, който се чува при разместването на мебелите. Както се казва - не 2, а 3 в 1!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати