ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Етерични масла за Коледа

Етерични масла за Коледа

Етерични масла за Коледа
Стилен чугунен тиган - 24 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Стилен чугунен тиган - 24 см
53.00 лв.
Виж ››

Дори и да не обичате зимата, няма как да не харесвате коледните празници и атмосферата, която създават те. По това време на годината се събира цялото семейство, което безспорно е много мило и чакано време от годината от всички.

Още от малки има аромати, които ни навяват коледен дух и това е например миризмата на сочните и вкусни мандарини, които с времето дори се превърнаха в символ на празника.

От друга страна, етеричните масла също могат да ни помогнат да добавим доза празнично настроение, като заедно с това топлят душата и тялото ни през студените зимни дни.

Етерични масла за Коледа

За да превърнете зимните вечери в най-приказните ви моменти от годината, сме ви подготвили списък с някои от най-подходящите за Коледа етерични масла.

Масло от тамян

Това масло е било използвано в миналото и при редица религиозни церемонии, като също така в древен Египет е бил ползвано и като лекарство от редица болести. Проучванията днес доказват това, че маслото от тамян помага за стимулирането на имунната ни система, като затова е особено подходящо именно за зимните месеци. Заедно с това той ви помага да се намали нивото на стрес и безпокойство в организма.

Масло от смирна

Това етерично масло отново е било използвано в миналото, като днес са доказани и неговите множество ползи за здравето. Едно от тези предимства е това, че то помага да се редуцира качването на излишните килограми, но също така е полезно за имунитета на тялото ни, тъй като го повишава.

Портокалово масло

Масло от портокал

Безспорно този аромат е един от най-обичаните от всички, който ни навява за празниците и се свързан именно с празничната трапеза. Това етерично масло ще ви помогне да добавите нотка коледно настроение, но също така то е много полезно, защото помага за намаляването на кръвното и стимулира имунитета.

Масло от ела

Има сходни свойства като етеричното масло от бор, но пък за сметка на това дървесният му аромат е много по-свеж и дори може да се каже, че има смолиста миризма. Етеричното масло на елата се получава чрез специалната процедура, а именно парна дестилация на игличките. Помага за повишаването на имунната система, облекчава болката, намалява умората и помага при дихателни проблеми. То е и приятно коледно масло.

Масло от кипарис

Има много приятен дървесен аромат, който отново се свързва с празниците и именно затова помага за създаването на по-уютна и топла атмосфера в дома. Етеричното му масло е също така много полезно, като действа успокояващо и ефективно при редица дихателни проблеми.

Масло от карамфил

Масло от карамфил

Маслото се получава от цветните пъпки на растението, като е било употребявано още в древността. Карамфилът често се добавя в греяното вино, като той му добавя уникален аромат, който е едновременно сладък и леко остър. Заедно с това етеричното му масло помага за добавянето на някак приказна атмосфера особено около зимните празници.

Масло от бор

Приятният аромат на бор винаги се е свързал с празниците и ни навява за нашето детство, когато всички се събирахме около коледните празници. Ако и вие обичате миризмата на коледно дърво, тогава това е вашия аромат, като заедно с това етеричното масло стимулира обмяната на веществата, облекчава болката, намалява стреса и помага при дихателни проблеми.

Масло от канела

Този ароматът е вечният символ на Коледата още от миналото и винаги ни е пренасял в детството, когато нашите близки се събраха около празничната трапеза. Дори и да не сте му голям фен, този аромат винаги успява да добави доза настроение по време на дългоочакваните празници.

Масло от канела

Масло от индийско орехче

Често се добавя и в коледната храна, тъй като също е символ на празниците. Така например индийското орехче е задължителна добавка на любимите ни бонбони и бисквитки за коледа, както и различните печива. Етеричното масло от него помага за създаването на празнично настроение, а също така успокоява нервната система.

Ароматите са като книга на нашето минало, като те винаги успяват да ни пренесат в точно определен момент и да ни подарят точно тази емоция, която сме изпитвали тогава. Тези етерични масла са били и ще си останат вечният символ на празниците, които ни пренасят в нашето детство, добавяйки доза коледно настроение и щипка коледен дух в дома.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати