Шафранова майонеза

Шафранова майонеза

Всички обичаме да си хапваме вкусно и да глезим нашето семейство с различни невероятно ароматни кулинарни творения. Изключително важно е да се храните не само вкусно, но също така и разнообразно, както и да съчетавате това с редовните физически тренировки.

Само така ще сте не само здрави, но и ще се чувствате отлично, а също така ще успявате да радвате близките си с различни разнообразни рецепти.

Ако сте решили, че е време да изненадате своето семейство с нещо вкусно и нестандартно, или пък чакате гости и искате да им поднесете нещо смайващо, тогава смело можете да приготвите тази вкусна и различна майонеза с шафран.

Необходими продукти:

- яйца - 2 бр.;

- олио - 300 мл;

- шафран - 4 стигми или 0.2 грама;

- прясно мляко - 15 мл;

- чесън - 1 малка скилидка;

- сол - на вкус;

- лимон - на вкус.

Начин на приготвяне:

Домашна майонеза с шафран
Снимка: Албена Атанасова

За да се получи въздушна и невероятно вкусна майонеза, трябва предварително да разтворите шафрана в прясното мляко. Ако сте си взели шафран на стигми, тогава задължително извадете млякото предварително, защото то трябва да е на стайна температура.

Достатъчно е да направите това 20-25 минути преди да се заемете с приготвянето на шафрановата майонеза, като стигмите могат дори да са собствено производство.

След това в съд за пасиране счупете двете яйца и добавете нужното количество олио. Добавете към сместа и предварително нарязания на дребно чесън или настърган на ренде.

Добавете към всичко това лимон и сол на вкус, като по желание можете да настържете и малко от лимоновата кора, за да се получи шафрановата майонеза още по-ароматна и вкусна.

Накрая добавете шафрана, който вече се е разтворил в прясното мляко, а след това пасирайте всичко добре и се насладете на неповторимия, но и също така уникален вкус на тази майонеза с вкус на шафран.

Както и сами виждате, не е никак сложно да удивите вашите близки или гости с нещо вкусно. Все пак помнете и това, че тези майонеза е доста калорична, затова не бива да прекалявате с нея.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати