Най-добрите алкохолни маринати за месо

Най-добрите алкохолни маринати за месо
Снимка: 1

Месото, обогатено с подправки и аромати има неустоим вкус. Предлагаме ви да изберете екзотични аромати и подправки, за да приготвите най-добрите маринати за месо.

1. Марината с лимонов сок и коняк

олио - 200 мл

лимонов сок - 100 мл

коняк - 100 мл

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

Смесете всички съставки, разбийте ги добре и полейте месото за 1-2 часа.

2. Марината с грейпфрутов сок

сок от грейпфрут - 300 мл

бяло сухо вино - 100 мл

лимонов сок - 100 мл

къри - на вкус

сол - на вкус

черен пипер смлян - на вкус

Смесете солта, пипера и кърито и сипете грейпфрутовия сок, виното и лимоновия сок. Разбийте добре и полейте месото за 3-5 часа. След това можете да направите любими рецепти с месо.

Марината

3. Марината с коняк и доматен сок

коняк - 200 мл

доматен сок - 200 мл

листа кориандър - няколко

карамфил - 2 бр.

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

червен пипер - на вкус

С миксера смелете кориандъра и залейте с доматен сок. Добавете солта, подправките и коняка. В стъклена купа залейте месото за 5-6 часа с домашната марината.

4. Марината с бира

тъмна бира - 500 мл

вода - 150 мл

оцет - 100 мл

кормид лук - 2 глави

сол - на вкус

червен пипер - на вкус

Нарежете лука на колелца и добавете солта и пипера. Залейте с вода и оцет и сложете месото да се маринова. След 3 часа сипете бирата и мариновайте още един час.

Мариноване на месо със сметана

5. Марината със сметана и бяло вино

бяло вино - 250 мл

сметана - 250 г

лук - 1 глава

магданоз - половин връзка

черен пипер - 1 к.л.

сол - на вкус

майорана - 2 стръка

Нарежете ситно лука и зелените с листа и ги стрийте с подправки за месо. Сипете виното и сметаната и разбъркайте. Сложете месото в алкохолната марината за около 4-5 часа. След това пригответе вкусно печено или друга своя любима рецепта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати