Идеи за бърза декорация на домашната торта

Идеи за бърза декорация на домашната торта

Когато не се готвим за някакъв специален повод, какъвто би бил нечий семеен рожден ден, имен ден или пък годишнина, не е необходимо да изкарваме самият празничен ден в кухнята, приготвяйки засукана и сложна за изпълнение торта.

С помощта на готовите блатове или пък на най-обикновените бисквити можем лесно да "сглобим" бисквитена торта, както и да се възползваме от онези нишестени кремове, които стават буквално за нула време и които можем да използваме за пълнеж на набързо направената от нас домашен десерт. Но може ли торта без украса? Категорично не!

След като набързо сте решили да приготвите домашна торта, то вероятно не разполагате и със специална украса, подходяща за нея. Не разполагате с шоколадови пръчици, с декоративни елементи за сладкиши, с кокосови стърготини и т.н.

Не разполагате дори и със сладкарска сметана. Не се притеснявайте, винаги ще намерите у дома нещо, което ще ви е от полза и би послужило чудесно за декориране на торта.

Как да украсим тортата

Използвайте сладкото от домашните запаси

Домашните сладка са много подходящи за украса на торта, но би трябвало да ви е ясно, че не можете просто да ги изсипете върху тортата. Нашето предложение е да капнете по половин лъжичка от сладкото по краищата на тортата на равни разстояния едно от друго и с помощта на четка нежно да свържете краищата на образувалите се точки от сладкото, така че да се получи вълнообразна непрекъсната линия.

Все някъде имате скрит шоколад

Повечето от нас обичат да си похапват шоколад, но поради опасността от натрупване на килограми, започваме да ги крием дори от себе си. Е, разтърсете се! Независимо дали сте скрили от себе си бял или черен шоколад, той би свършил чудесна работа за украса на торта. Просто го настържете с ренде и го посипете върху тортата.

Всякакви ядки биха ви били от полза

Украса на торта

Истинска класика е да украсявате тортата с орехови ядки, но със същата цел можете да използвате и лешници, бадеми и други ядки по избор. Натрошете ги и украсете тортата според естетическите си възприятия.

Не може дом без плодове

Плодовете са чудесен избор за украса на тортата ви, а освен това са и пълни с витамини. Имайте предвид, че плодове като ябълки, круши и др., трябва да бъдат предварително поръсени с лимонов сок, защото в противен случай ще потъмнеят. А повечето цитрусови плодове могат да се захаросат и да се изпекат във фурната, за да е по-трайна украсата за тортата ви.

С подходящата украса лесно може да придадете завършен вид на всеки домашен десерт и различни торти. Препоръчваме ви да изненадате гостите си нашите изпитани рецепти за вкусен сладкиш. А за заетите домакини препоръчваме бърза торта. Тези от вас, които обичат по-засуканите десерти, ще останат очаровани от рецептите за еклерови торти.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати