ezine.bg»Статии»За Дома»Фън Шуй»Задължителни растения за дома според Фън шуй

Задължителни растения за дома според Фън шуй

Задължителни растения за дома според Фън Шуй

Принципите на Фън шуй за дома носят само положителни промени, а когато става въпрос за растенията те правят обстановката красива и положителна в най-буквален смисъл.

Принципите на популярното китайско учение носят послание, че цветята в семейното жилище имат силата да привличат късмета, да влияят положително на здравето и да гарантират положителния поглед към света. Стига да се подбрани внимателно и според принципите на Фън шуй. Да видим кои стайни цветя са особено подходящи.

Хортензия

Това очарователно и красиво цвете във Фън шуй е символ на просветление, благородство и любов. Китайците вярват, че то е в състояние да премахне негативизма само ако се потопим в съзерцание на магическите му прекрасни цветове. Може да бъде поднесена и като дар за нов дом на скъпи на сърцето хора.

Орхидея

Величественото цвете символизира изобилие, красота, плодородие и съвършенство в китайското учение. То намалява стреса и тревожността, пъди мрачните мисли и ни води мисловно към хубавите неща в живота.

Божур

Божур

Това невероятно красиво цвете отдавна е присъствало във всяка градина у нас, не само в родния му Китай и това не е случайно. Както в родата му, така и в градините по света, то е олицетворение на женска хубост, мир и спокойствие и благородство. По време на императорите от династия Танг и Суй се е считало за цар на растенията и Фън шуй е възприело тази представа.

Хризантема

Според Фън шуй тя носи енергията Ян, на спокойния живот, без напрежение и драматични обрати. Затова е много подходяща за стайно цвете, където спокойното ежедневие, което тече без драматизъм, е особено ценено. Освен това ще предаде на обстановката от своята цветност и позитивизъм.

Нарцис

В китайското учение това жълто цвете символизира креативната мисъл, вдъхновението, мотивацията и промяната към нещо по-добро. Добро решение е за домашния офис или творческата стая в дома.

Цветя Фън Шуй

Ръката на Буда

Къде без цвете, наречено Ръката на Буда, щом става въпрос за Фън шуй дом? Този екзотичен за нас цитрус е с нестандартна форма на цветовете. Тя дава и името му, защото всяко цветче изглежда като застанало в поза за медитиране, характерна за практиките на Буда.

Хибискус

Наричат това цвете още китайска роза и според учението Фън шуй цветовете на хибискуса имат силата да съхранят чувствата в семейството и да съживят страстта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати