Важни съвети при избор на стилен интериор за баня

Съвети при избор на стилен интериор за баня

Банята, както и всяко друго местенце в дома, има нуждата от красиво интериорно решение, което да добави нотка на изящество и аристократизъм. Разбира се, че вашата баня може да е с различен интериор, въпреки че все пак си има някои съвети и насоки, които могат да ви помогнат в обзавеждането на банята.

Така например, ако изберете банята ви да е във френски стил, тогава е добре да заложите на огледала със златни рамки, мебели с ковани детайли на тях и натуралните материи. Ако пък изберете стил модерн, тогава е важно линиите да са плавни и цветовете нежни, създаващи усещането за спокойствие и умиротвореност.

При детайлите на мебелите за този вид интериор за баня е най-добре да се залага на естествените материали и светлите цветови решения. Ярките цветове в случая са неуместни и нецелесъобразно, затова е най-добре да залагате на бежовите, кафявите или сивите нюанси. Стъклената кабина за душ пък ще придава лекота и въздушност на помещението, което се изисква всъщност в този стил.

Още още важни съвети при избор на стилен интериор за баня...

Използвайте дърво в интериора

Въпреки че най-често при баните се ползват само плочките, нищо не може да замени усещането за уют, топлина и спокойствие, което се създава от добавянето на дървени акценти в интериора. Това мога да са просто етажерки или дървени поставки за четките за зъби, сапунерки и така нататък. Вариантите са много, а и във всеки един случай подобно решение ще разчупи доста интериора.

Разделяйте зоните

Дизайн на баня

Банята с тоалетна най-добре да разделите на зони. Можете да направите това с красиви пердета или пък с душ кабина. Изборът в това отношение е само ваш, а и днес на пазара ще намерите разнообразни решения на този проблем.

Същото се отнася и за пералнята, тоест ако домът ви е малък и няма къде да я сложите и се налага да я поставите в банята, тогава разделете зоните. Съвременните интериорни решения за баня предлагат различни вариант, напри, ер можете да скриете уредът под мивката.

Място за миене на домашните любимци, ако имате такива

Днес по-голяма част от хората имат куче или котка, а защо не и някой по-екзотичен другар. В този случай е най-добре в някои от ъглите на банята да разположите малка мивка, защото така ще си улесните значително миенето на лапите след излизане всеки ден с любимеца ви.

Вътрешни инсталации

В съвременната баня не трябва да има никакви видими тръби и подобни детайли, които могат много да загрозят интериора. Начините за криенето им е различен, което в голяма степен зависи от вашия бюджет, с който разполагате и от големината на помещението.

Идеи за баня в червено и бяло

Избирайте компактни мебели за банята

Съгласете се, че ще е доста необмислено решение да изберете голямо и некомпактно обзавеждане за баня, което не е съобразено с квадратурата на помещението. Именно затова винаги трябва да се съобразявате с този момент и да мерите всичко, за да няма след това неприятни изненади.

Използвайте светли цветове

Така не само ще освежите интериора, а и банята ще изглежда визуално по-голяма. Този лайфхак е много подходящ именно за малките тоалетни, въпреки че е актуален и за по-големите помещения.

Голямо огледало plus size

По този начин не само, че ще добавите красив акцент в интериора на банята, а и заедно с това ще увеличите визуално пространството, което е още един плюс в полза на този тип акценти в обзавеждането.

Интериор за баня

Много източници на светлина

Това е много актуален съвет, ако искате да внесете повече топлина и уют, тъй като така се постига точно този ефект. Заедно с това така отново ще направите банята ви да изглежда видимо по-голяма.

Добавете малки акценти

И не на последно място по-важност, ще ви посъветваме никога да не забравяте за малките детайли, които всъщност са главните “виновници” за добавянето на топлина и уют в банята, както и във всяко друго помещение в дома ви.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати