ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Признаци, че матракът ви е за смяна

Признаци, че матракът ви е за смяна

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190296
признаци, че матракът е за смяна
LED проектор звезди
Практичен аксесоар за вашия дом:
LED проектор звезди
27.00 лв.
Виж ››

Често ли се събуждате с болки в мускулите и ставите? Спите ли неспокойно, когато партньорът ви се върти? Или напоследък ставате от леглото с изтръпнали крайници? Може би не го очаквате, но тези неразположения могат да са причинени от вашия матрак. Ето признаците, че трябва да си потърсите нов матрак възможно най-скоро!

Минали са 10 години от покупка на матрака

Без значение дали страдате от досадни оплаквания след спане или не, ако матракът ви е на 10 и повече години, то той е за смяна. Можете да сте сигурни, че след като ви е служил вярно години наред, той вече не може да поддържа тялото ви стабилно, защото се е амортизирал. Освен това с годините видът му се е влошил и той се е превърнал в дом на акари. Ако имате по-евтин матрак с лошо качество, той е за смяна още преди изминаването на десетилетие.

Матракът скърца и пука

Ако чуете скърцане и пукане при обръщане в леглото, докато сядате или дори спите, това показва, че материалите на матрака са износени.

Вдлъбнатини на матрака

Те зависят от материала на матрака, но във всеки случай, ако той е здрав, по него не бива да остават трайни вдлъбнатини. Ако леглото ви е покрито с неравности, то вече не може да ви осигури качествена поддръжка по време на сън.

стар матрак за смяна

Хлътване при спане

Ако усещате, че тялото ви потъва прекалено много, когато сте легнали, то знайте, че матракът ви вече не предлага достатъчно добра опора на мускулите и ставите ви. Съответно трябва да го смените.

Изтръпвания по тялото

Често ли се събуждате с изтръпнали части на тялото? Това е един от възможните признаци, че матракът ви е за смяна. Ако пък леглото ви е сравнително ново, то вероятно този матрак е твърд за вас.

Болки по тялото и главоболие

Ако се будите с главоболие и усещате болки по тялото, а не намирате причина за оплакванията, помислете и за смяна на матрака. С течение на времето той губи способността си да поддържа правилната ви стойка при спане, в резултат на това се появяват схващанията и болките във врата, раменете и може да се появи дори главоболие.

Матракът ви изглежда зле

Въпреки грижите, които полагате, матракът ви вече изглежда захабен и стар. Бъдете сигурни, че във вътрешната част вече са се размножили много акари, които са опасни за здравето и могат да ви причинят допълнителни неприятности. За това си заслужава да инвестирате не само в нов матрак, но и специален протектор срещу микроорганизми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати