Нестандартни цветови съчетания за дома

Спално обзавеждане

През последните години цветовете с мощна сила навлязоха в нашите домове. Преди това рядко бяха допускани в украсата и интериора на дома, като доминираха черно-бялото, сивото, кафявото.

Днес, когато е ясно колко голямо значение имат цветовете за възприемането на пространството, климата и настроението, дойде модата на ярките, разнообразни и динамични десени за вашите мебели, стените и пода в модерния дом.

Освен изчистени, те са и нюансирани – червено, синьо, жълто – както за основните петна – дивани, фотьойли, така и за аксесоарите – възглавници, пердета. Подборът им е хармоничен, съобразен с вашите предпочитания и темперамент.

Уникална идея е да боядисате всяка от стените в различен цвят или оттенък на един и същ. Разбира се те трябва да хармонират помежду си и с това, което ще бъде сложено в помещението.

Възможно е постигането на добър ефект чрез контраст топли-студени цветове. Актуални са комбинациите от червено, оранжево и лилаво, например, или лилаво, бордо и оранж.

Модерна мивка

Ако искате да обзаведете дома си с неповторим цветен интериор, почерпете вдъхновение от следващите няколко идеи, които са едновременно интересни, нестандартни, модерни и оригинални.

Набиращата все по-голяма популярност в различни области тенденция да се съчетават контрастни цветове, важи и при обзавеждането на интериора. Ако сте привърженик на новите и нестандартни решения, със сигурност следващите идеи ще ви допаднат.

Магента и лайм във всекидневната

Магента или наричано още маджента означава виолетово-червен цвят, познат още като светъл пурпур, анилиново червено или фуксин. Нестандартно, различно, провокативно, това цветово съчетание печели популярност още от края на 2008 година.

Изключително подходящо за младия и енергичен дух, който не се страхува да експериментира. Двата цвята, магента и лайм, са съчетани както по тапетите и стените, така и в подбраните модерни мебели.

Тревистозелено и бяло в банята

Кухня

Съчетанието ще придаде стилно излъчване, но само ако зеленият цвят е основен и ненатрапчив. Необичайната комбинация ще придаде индивидуалност и излъчване за чистота и свежест, а аксесоарите в зелено служат за завършек на целия интериор.

Неонови нюанси и металическо сиво в кухнята

В кухнята са подбрани два цвята: неоново жълто и металическо сиво. Основният цвят е металическото сиво, а жълтото е добавено като акцент. За да не е натрапчиво, в цветовата схема неоновото жълто присъства ефектно на стената и стола в наситен жълт цвят. При избора на кухненско обзавеждане, ако още не сте го направили, вземете си иноксови уреди. Те ще бъдат в тон със стените.

Тюркоаз и корал във всекидневната

Тюркоазена стена, тюркоазен килим, съчетани с модерно кресло – една жива, контрастна и нестандартна цветова схема.

Виж повече

Рейтинг

5 8
4 7
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария
Мария
05.09.2011 11:33
Нашият апартамент е нов и обзаведохме хола от Явор. Много си харесвам белия диван и секцията от лак, стана доста "модерно" вкъщи.
1
0