ezine.bg»Статии»За Дома»Изгонете мравките с оцет

Изгонете мравките с оцет

Изгонете мравките с оцет
Дозатор за течен сапун за мивка-13%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Дозатор за течен сапун за мивка
22.00 лв.
19.14 лв.
Виж ››

Всеки ден прекарваме повече от 85 процента от времето си в затворени помещения, непрекъснато атакувани от зарази и алергии, като прах, пърхот, остатъци от насекоми, бактерии и плесени.

Те вземат в жертва не само нашите мебели, но и вредят на здравето ни. Ето как можете да намалите пристъпите на алергии и астма, следвайки някои прости съвети за почистване на дома.

- Изхвърлете купищата стари вестници, почистете навсякъде от трохи и поправете всички кранове или тръби, които текат или кондензират.Всички тези места са притегателни за хлебарките, чиито изпражнения са силен алерген.

- Почиствайте вашия климатик и сменяйте филтъра му съгласно инструкциите на производителя, тъй като охладителните системи са идеално място за плесени и полепи.

- Почистете с прахосмукачка завесите. Ако е възможно, купувайте завеси, които могат да се перат в пералня.

- Ако имате домашни животни, опитайте за почистите стените и вратите с леко влажна кърпа, за да отстраните невидимите полепнали нечистотии.

- За да предотвратите образуването на плесен в хладилника, избършете вътрешността му с оцет. Киселината успешно убива гъбичките на плесена.

- Поставете изтривалка за крака, както пред входната врата, така и от вътрешна страна, за да намалите праха, който влиза в къщата ви.

- Икарите, цветният прашец и животинският пърхут се задържат в възглавниците по мебелите. Ето защо по-добре използвайте калъфи за възглавниците, които лесно се свалят и почистват.

- Ако са ви нападнали мравки, измиете ъглите, шкафовете и подовете с равни количества оцет и вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати