Перилните препарати съсипват кожата

Перилните препарати съсипват кожата

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и този факт не е случаен. На нея се пада особено тежката задача да покрива отвън организма и да го предпазва успешно от инфекции, травми, дехидратация, прегряване и други застрашаващи фактори на околната среда.

Епидермисът се състои от живи клетки, а те могат да бъдат увредени. Ежедневието на жените е такова, че излагайки ежедневно кожата си на куп агресори, сред които най-опасни са праха, препаратите и токсичните газове в домакинството, те сами си вредят.

Реакциите към продукти, използвани в домакинството, не са никак рядко явление. Те се развиват най-често след многократен контакт със съответните препарати.

Продуктите за миене често стават причина за контактен дерматит. Това е кожна реакция, която не е алергична, но е също толкова опасна.

Страничният ефект е изсушаване на кожата и бръчки. Основна причина за появата на контактния дерматит е многократното излагане на определен агент в препаратите, който нарушава целостта на кожата и причинява възпаление

Характерните оплаквания са зачервяване, сухота, напукана кожа, леко подуване и мехури. Дерматолозите предупреждават да бъдем внимателни и с козметиката за очи, депилиращите средства, дезодорантите и кремовете за лице.

Перилните препарати съсипват кожата

Погрешно е да се смята, че реакцията на свръхчувствителност от страна на кожата може да се преодолее с помощта на други козметични продукти. Напротив - това може да утежни проблема. Важно е да се знае, че контактният дерматит е нелечима болест и остава за цял живот.

Пристъпите са тежки и се облекчават много трудно. Докато кожата е покрита с мехури, болният дори не може да измие ръцете си.

Ако в желанието да освежите жилището си ви се налага да работите с материали като разредители за бои и цимент, се запасете с поне чифт ръкавици.

Боравенето с голи ръце крие значителни рискове за развитието на контактен дерматит. Заболяването не само ще забави ремонта, но може да ви принуди и да се откажете от него.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати