Съвети за съхранение на дрехите в гардероба

Съвети за съхранение на дрехите в гардероба

С настъпването на топлите дни идва време да пренаредим гардероба си и да поприберем по-топлите дрешки. Преди да направите това обаче е препоръчително да изчистите и забършете добре целия гардероб. Проветряването му също ще е от полза за бъдещето съхранение на дрехите.

Добрата вентилация на въздуха в гардероба пази от влага и намалява възможността да се застоят миризми. Препоръките са още зимните якета да не се закопчават, тъй като това може да доведе до деформиране на дрехата.

Най-добрият начин да съхранявате любимите си дрехи, които няма да носите през следващите няколко месеца, е да ги поставите на закачалки, в калъфи и задължително на тъмно в гардероба.

За да останат здрави и с добър аромат обаче е добре от време на време дрехите да се изкарват от гардероба и за през деня да бъдат оставени „да подишат“. По-загрижените могат и да ги изчеткат.

Съвети за съхранение на дрехите в гардероба

Има няколко трика, благодарение на които в гардероба си можете да поддържате естествени благоухания. В стъклена чашка поставете листа от карамфил, роза, лавандула или друго любимо цвете. Поставете на място, където листата няма да се разпиляват. Хвойната и канелата също са подходящи аромати, които по неповторим начин ще освежат дрехите ви.

Практичните домакини е добре да знаят, че дамските ризи задължително трябва да се съхраняват на закачалки. При мъжките ризи това правило не е задължително. Важно е да се спазва последователността след правилно сгъване при подреждане яките на различните ризи да не стоят една под друга. Всяка следваща риза трябва да се слага с яката в противоположната посока.

Панталоните се сгъват по ръба им и се слагат на закачалка. За пуловерите е добре да бъдат наредени по рафтовете на гардероба.

За предпазване от молци можете да се доверите на листа от хвойна, пъхнати в джобовете на по-обемистите дрехи.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати