Как да намалим изгубеното време

Как да намалим изгубеното време

Всеки ден изхабяваме повече от половин час от живота си, за да стигнем до работното си място, около един час за обедна почивка, още толкова, за да приготвим вечерята...

Пране, гладене, чистене, миене на чинии, изхвърляне на боклука, чакане за зареждане на уеб-страници – всички тези дребни действия отнемат минути, но заедно представляват голям отрязък от времето.

Как да използвате времето си оптимално и да не губите скъпоценните си минути и секунди? Проявете малко творчество и виртуозност, за да се справите с това.

Направете си план, като се ръководите от вашите собствени цели и амбиции. Искате да учите езици, да пишете книги, да се занимавате с йога? Може би част от задачите могат да бъдат обединени в ежедневието, за да може да постигнете поне част от целите си.

Как да намалим изгубеното време

Така например прането, както и миенето на чинии, изискват работата на вашите ръце – а в това време ушите ви могат да слушат аудио уроци по чужд език.

Всеки ден може да попивате нови знания, без да посещавате курсове за чужди езици, като в същото време успявате да се справите и с домашните си задължения.

Ако правилно разпределяте времето си, няма да загубите дори една секунда от него. Можете да правите физически упражнения, докато гледате любимото си предаване.

Можете да разглеждате коментарите на вашия блог, докато чакате детето си пред училището. Важното е разумно да обедините няколко задачи в един времеви отрязък.

Ако използвате ефективно поне един час дневно, това ще даде невероятни резултати. Ако умножите този час по пет дни седмично, а след това – на 48 седмици в годината, ще получите двеста и четиридесет часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати