Сега му е времето за евтин ремонт

Сега му е времето за евтин ремонт

В сезона на ремонтите специализираните магазини освен голямо разнообразие на стоки предлагат и невероятни намаления. Някои от продуктите могат да се купят с отстъпка от 30 процента.

Евтините варианти за ремонт на бани, кухни и останалите части от жилището са много. На цени от около 8-9 лв. за кв. метър може да се намери фаянс за баня. С големи отстъпки може да се купи гранитогрес и теракота.

Цените на ламинираните паркети вървят надолу от доста време, като за около 17-18 лв. за квадратен метър може да се купи качествен от добър клас.

Цените на "масовите" са между 7 и 11 лева за кв. м. В някои търговски обекти предлагат като бонус безплатен монтаж. Съветът на патили обаче е да се доверите на майстори в този занаят, тъй като монтажът на какъвто и да е паркет е специфична работа.

За да е изпипано добре, не търсете безплатното, допълват те. Цените на най-евтините линолеуми са от 3 до 3.50 лв. за квадрат. Има и далеч по-скъпи, тъй като са по-качествени.

Отстъпка от 30 на сто за всички видове тапети са обявили в "Практис". Не липсват промоции и за душ кабини, вани и друго обзавеждане на бани.

Прилична душ кабина може да се намери за 200 лева. С намаление се предлагат и умивалници, смесители, шкафове за баня. Килими за 15 лв., мивки за по 40, смесители за по 28 лв., мушами за по 3-4 лв. се купуват изгодно при по-дълга разходка из магазините.

Сега му е времето за евтин ремонт

Цената на кофичка с латекс тръгва от 8.50 лв. за 5 кг. Възможностите за по-евтино освежаване на дома никак не са малки. Всичко необходимо може да се купи от един магазин. Това ще ви излезе по-евтино, тъй като търговците са готови да направят отстъпка и дори да осигурят транспорт.

Проблем пред започващите ремонти обаче може да се окажат майсторите и специализираните фирми. Въпреки кризата повечето бригади са заети и записват поръчки за поне месец напред.

Повечето са пазарени още в началото на лятото и са претрупани с работа. Майсторите са свалили цените на услугите, тъй като в началото на годината не им се очертаваше особено работа, показва проверка на "Всеки ден". Това важи както за бояджиите и шпакловкаджиите, така и за плочкаджиите и майсторите на мебели.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати