Какво ви трябва за пикник сред природата

Какво ви трябва за пикник сред природата

Пикникът е не просто хапване на тревата, но и отмора сред природата. Дори и през уикенда да опънете одеялото в парка, е по-добре, отколкото да се излежавате на дивана пред телевизора.

На датата 18 юни е най-подходящият момент да поговорим малко за това приятно занимание, защото отбелязваме Международен ден на пикника.

Пикникът е измислен от английските благородници, които след лов се изтягали на полянката, а слугите приготвяли дивеча и сандвичите.

В началото на ХІХ век хайлайфът в Лондон си спретнал общност на любителите на пикника и всеки имал грижата за определени храни и напитки. По-късно думата пикник се превръща просто в разходка със закуска извън града.

Но при англичаните закуската винаги е богата и менюто за пикника някога включвало поне трийсетина ястия. И сега в Англия честа гледка е в парковете хората да се излежават върху тревата, да хапват сандвичи и да четат книга.

Пикник

Проучете предварително къде ще отпуснете, тъй като има голяма вероятност да се почувствате като на Женския пазар – тарапана, шум и тровеща музика.

На много места в планината има маси, пейки и беседки, но се заемат рано-рано. Затова си носете постелка, а и чадъри, защото дори и сянката под дърветата може вече да е заета.

Пъхнете в багажа и нещо за убиване на времето - тесте карти, домино, табла, федербал, топка или четиво. Предварително направете списък с всичко необходимо, защото на поляната няма магазин.

Хладилни чанти, чинии, прибори, салфетки, отварачки за бутилки и консерви, тирбушон... Повечето хора вземат прибори за еднократна употреба, защото след това не се налага да носят мръсните съдове у дома. Не забравяйте и плика за боклук.

Има цяла пикник индустрия - от специалните раници, кошници и хладилни чанти до термоси и походни несесери с чинии и прибори за хранене.

За доброто угощение е необходим план – какви храни ще хапвате, както и кой какво ще купи или приготвя на място. Най-лесно е да заложите на сандвичите. Но за добро угощение сред природата пригответе предварително повече вкусотии - пилешко, свинско, сварени яйца, салати, плодове... Можете да купите готово печено на грил пиле, бутчета, наденички. Диня или пъпеш в реката са разхлаждаща фантазия.

Пикник сред природата

За мнозина пикник без барбекю не бива, но имайте предвид, че на много места в природните паркове паленето на огън е забранено.

Водата е задължителна за пикник. Подходящи напитки са сокове, сиропи, студен чай, айран. Пригответе и термоса с кафето.

След природния пир съберете всичките боклуци и ги изхвърлете в контейнер. Ако сте палили огън, не оставяйте тлеещи въглени, за да не съсипете гората.

Виж повече

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари