ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Какво ви трябва за пикник сред природата

Какво ви трябва за пикник сред природата

Какво ви трябва за пикник сред природата
Oрганайзер на закачалки за 40 облекла
Практичен аксесоар за вашия дом:
Oрганайзер на закачалки за 40 облекла
15.00 лв.
Виж ››

Пикникът е не просто хапване на тревата, но и отмора сред природата. Дори и през уикенда да опънете одеялото в парка, е по-добре, отколкото да се излежавате на дивана пред телевизора.

На датата 18 юни е най-подходящият момент да поговорим малко за това приятно занимание, защото отбелязваме Международен ден на пикника.

Пикникът е измислен от английските благородници, които след лов се изтягали на полянката, а слугите приготвяли дивеча и сандвичите.

В началото на ХІХ век хайлайфът в Лондон си спретнал общност на любителите на пикника и всеки имал грижата за определени храни и напитки. По-късно думата пикник се превръща просто в разходка със закуска извън града.

Но при англичаните закуската винаги е богата и менюто за пикника някога включвало поне трийсетина ястия. И сега в Англия честа гледка е в парковете хората да се излежават върху тревата, да хапват сандвичи и да четат книга.

Пикник

Проучете предварително къде ще отпуснете, тъй като има голяма вероятност да се почувствате като на Женския пазар – тарапана, шум и тровеща музика.

На много места в планината има маси, пейки и беседки, но се заемат рано-рано. Затова си носете постелка, а и чадъри, защото дори и сянката под дърветата може вече да е заета.

Пъхнете в багажа и нещо за убиване на времето - тесте карти, домино, табла, федербал, топка или четиво. Предварително направете списък с всичко необходимо, защото на поляната няма магазин.

Хладилни чанти, чинии, прибори, салфетки, отварачки за бутилки и консерви, тирбушон... Повечето хора вземат прибори за еднократна употреба, защото след това не се налага да носят мръсните съдове у дома. Не забравяйте и плика за боклук.

Има цяла пикник индустрия - от специалните раници, кошници и хладилни чанти до термоси и походни несесери с чинии и прибори за хранене.

За доброто угощение е необходим план – какви храни ще хапвате, както и кой какво ще купи или приготвя на място. Най-лесно е да заложите на сандвичите. Но за добро угощение сред природата пригответе предварително повече вкусотии - пилешко, свинско, сварени яйца, салати, плодове... Можете да купите готово печено на грил пиле, бутчета, наденички. Диня или пъпеш в реката са разхлаждаща фантазия.

Пикник сред природата

За мнозина пикник без барбекю не бива, но имайте предвид, че на много места в природните паркове паленето на огън е забранено.

Водата е задължителна за пикник. Подходящи напитки са сокове, сиропи, студен чай, айран. Пригответе и термоса с кафето.

След природния пир съберете всичките боклуци и ги изхвърлете в контейнер. Ако сте палили огън, не оставяйте тлеещи въглени, за да не съсипете гората.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати