ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да украсим дома за Коледа

Как да украсим дома за Коледа

Нина НордНина Норд
Джедай
2k375
Как да украсим дома за Коледа

Украсяването на дома за коледните празници ни потапя в атмосферата на очакването на коледната приказка. Можете да купите коледните декорации в магазина, но по-ценни ще са онези, направени от самите вас.

Сами можете да създадете наистина оригинална украса за дома си. С коледен венец, направен от вас, украсете трапезата за Бъдни вечер и Коледа или го закачете на вратата на дома си.

С помощта на няколко клонки от естествена или изкуствена елха ще направите истински чудеса. Съчетайте три цвята – зелено, червено и сребърно или златно.

Можете да украсите венеца с каквото ви хрумне, не е нужно да се придържате към някакви ограничения, наложени от традициите. Елементите се закрепват с помощта на тънка тел, която се продава в градинските центрове.

Украсете венеца с широка червено-златиста лента. Напръскайте венеца със сребърен или златен спрей. Малки шишарки, изкуствени или естествени плодове и свещи допълват декорацията.

Как да украсим дома за Коледа

Изрежете от хартия големи снежинки и ги закрепете за прозореца с гъст разтвор на вода и сапун. Това ще спомогне за много по-лесното им отстраняване от прозореца след празниците.

Много красиво изглежда украсата от заскрежени борови клонки. Накиснете клонките в разтвор от сол и вода за една нощ. Сутринта извадете клонките и ги изсушете със сешоар.

Водата ще се изпари, а върху игличките ще останат кристали от сол, които приличат на сняг. Съчетайте заскрежени клонки с обикновени и ги украсете с гирлянди.

Това е чудесна коледна украса за стаята или за празничната трапеза. Украсете прозорците си с тънки гирлянди, които висят надолу, а накрая завършват с играчка.

От гирлянди оформете силует на елха, който закрепете с тиксо за вратата на дома си. Направете сами някаква малка изненада за гостите, които ще ви посетят на Коледа. А може да оформите и венец от клонки на елха за вратата си.

Как да украсим дома за Коледа

Лесно и ефектно е да подарите на всеки един портокал, върху кората, на който, със забити в нея карамфилчета, сте изписали първата буква от името му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest