ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да украсим дома за Коледа

Как да украсим дома за Коледа

Нина НордНина Норд
Джедай
2k363
Как да украсим дома за Коледа
Комплект от 2 торби за пречистване на въздуха с активен въглен
Практичен аксесоар за вашия дом:
Комплект от 2 торби за пречистване на въздуха с активен въглен
50.00 лв.
Виж ››

Украсяването на дома за коледните празници ни потапя в атмосферата на очакването на коледната приказка. Можете да купите коледните декорации в магазина, но по-ценни ще са онези, направени от самите вас.

Сами можете да създадете наистина оригинална украса за дома си. С коледен венец, направен от вас, украсете трапезата за Бъдни вечер и Коледа или го закачете на вратата на дома си.

С помощта на няколко клонки от естествена или изкуствена елха ще направите истински чудеса. Съчетайте три цвята – зелено, червено и сребърно или златно.

Можете да украсите венеца с каквото ви хрумне, не е нужно да се придържате към някакви ограничения, наложени от традициите. Елементите се закрепват с помощта на тънка тел, която се продава в градинските центрове.

Украсете венеца с широка червено-златиста лента. Напръскайте венеца със сребърен или златен спрей. Малки шишарки, изкуствени или естествени плодове и свещи допълват декорацията.

Как да украсим дома за Коледа

Изрежете от хартия големи снежинки и ги закрепете за прозореца с гъст разтвор на вода и сапун. Това ще спомогне за много по-лесното им отстраняване от прозореца след празниците.

Много красиво изглежда украсата от заскрежени борови клонки. Накиснете клонките в разтвор от сол и вода за една нощ. Сутринта извадете клонките и ги изсушете със сешоар.

Водата ще се изпари, а върху игличките ще останат кристали от сол, които приличат на сняг. Съчетайте заскрежени клонки с обикновени и ги украсете с гирлянди.

Това е чудесна коледна украса за стаята или за празничната трапеза. Украсете прозорците си с тънки гирлянди, които висят надолу, а накрая завършват с играчка.

От гирлянди оформете силует на елха, който закрепете с тиксо за вратата на дома си. Направете сами някаква малка изненада за гостите, които ще ви посетят на Коледа. А може да оформите и венец от клонки на елха за вратата си.

Как да украсим дома за Коледа

Лесно и ефектно е да подарите на всеки един портокал, върху кората, на който, със забити в нея карамфилчета, сте изписали първата буква от името му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати