ezine.bg»Статии»За Дома»Винаги чисто у дома

Винаги чисто у дома

Винаги чисто у дома
Метална закачалка за врата с 5 закачалки-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Метална закачалка за врата с 5 закачалки
28.00 лв.
22.40 лв.
Виж ››

Вечно ни се иска частта с чистенето на жилището, ако може да бъде прескочена, но в един момент пълната мивка с чинии или дрехите, които са навсякъде из къщата, но не и в гардероба, са неща, напомнящи ни, че няма как да избягаме от домакинските си задължения.

И все пак, ако предварително си съставим план и разпределим поне някаква част от дейностите между всички у дома, ще пропуснем трупането на цялата черна работа наведнъж и само върху един човек.

Като за начало поставете листа или календара със съставените задачи на видно място и с достатъчно голям и ясен шрифт, за да няма извинения от типа "Не знаех, че днес е мой ред да измия съдовете".

Напишете списък, включващ целия набор от задачи, които трябва да бъдат изпълнени за всеки един ден от седмицата, за да има баланс и групиране на задълженията, щадящ оскъдното ви време.

След като знаете какво трябва да се свърши е време да уведомите вашите близки за коя домакинска работа ще бъдат отговорни през следващите седем дни. Ако имате невръстни малчугани, поне се старайте да ги накарате да си оправят леглата и да поприберат някоя и друга играчка.

Така или иначе през седмицата повечето от нас са заети с работа, затова оставете прахосмукачката и прането за уикенда, а по-дребните неща отметнете през делниците.

Всяка неприятна дейност може да бъде свършена по-лесно и бързо с изпитания метод на поощряването. Именно по този начин вашите хлапета ще спрат да мрънкат, че всеки ден са задължени да изхвърлят боклука или веднъж сте ги накарали да прострат дрехите, а чисто и просто ще приключат със заръчаната работа в замяна на това да ги заведете на кино или пък на сладкарница, за да възнаградите общите усилия по превеждането на жилището в безупречен вид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати