Кой цвят да изберем за спалнята

Зелена Спалня

Спалнята е помещение, което трябва да предразполага към спокойствие и почивка. В това отношение е много голяма ролята на цвета, избран за спалнята.

Всичко е въпрос на лични предпочитания, но специалистите препоръчват топлите цветове, които правят помещението уютно и действат отпускащо и успокояващо.

Модерният напоследък бял цвят на помещението с използването на минимално количество мебели и аксесоари превръща спалнята в свежа и тя изглежда винаги чиста.

Но белият цвят я превръща в студена и прекалено неуютна. Добра алтернатива са най-светлите нюанси на топлите цветове – кремав, бледожълт, нежно бежов.

Жълта Спалня

Те създават атмосфера на спокойствие. Стените на спалнята могат да бъдат ярко червени, сини или зелени. Но когато избирате цвят за спалнята си, трябва да знаете какво е въздействието на цветовете.

Светлосиният цвят действа успокояващо на психиката, зелената спалня гони умората, жълтата дарява с оптимизъм, червената действа възбуждащо и поражда безпокойство, тъмно лилавият напряга, оранжевият е приятен и топъл цвят, но ако е тъмен, действа потискащо.

Важен е не само цветът, но и неговите нюанси. Зеленият цвят, който действа успокояващо и гони умората, напряга, ако е прекалено наситен или студен.

За стените изберете пастелни тонове, а ярките нюанси изберете за мебелите и аксесоарите. Леглото покрийте със завивка, която да е в синхрон с общото обзавеждане.

От жълтия цвят за спалнята е подходящ бледожълтият, лимонено-кремавият, а също така и слонова кост с нюанс на жълто. От зелените нюанси са подходящи сивозеленият и този на зелен чай. От сините се препоръчват светлосиният и нежно лилавият.

Подходящи за спалнята са сребристият цвят, а също така перленият. Бялото и черното са подходящи за спалнята, ако се използват балансирано, като се поставят акценти в контрастни тонове.

Рейтинг

5 12
4 22
3 21
2 14
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати