Приложение на оризовата хартия

оризова хартия

В продължение на векове оризовата хартия се е ползвала в Япония и в Китай за писане на писма и за рисуване на красиви картини.

Някои хора смятат, че за приготвянето на оризовата хартия се използва оризова слама, но това не е така. За приготвянето й се използват и много други растения, сред тях е коноп.

Оризовата хартия е много лека за използване и е с интересна повърхност. С помощта на оризова хартия може да се нарисуват картини с необичаен фон.

Оризовата хартия се използва често за прекопиране на рисунки и на фрагменти от кройки, които се използват за шиене на елегантни тоалети.

Хартиени чашки

Оризовата хартия дава въздушност, прозрачност и ефирност дори на дървото. С лекота можете да превърнете всяка стара ваза от бяло стъкло в произведение на изкуството с помощта на оризова хартия.

Вазата се увива с оризова хартия и отгоре се покрива с пласт от лепило. Ако се получат дупки, те се маскират с помощта на парчета оризова хартия.

Излишъците от лепилото се отстраняват с влажна кърпа. Поставят се два-три слоя един върху друг, като дори могат да са различни по цвят и да се редуват красиво.

Можете да редувате разноцветната оризова хартия така, че да се наредят пластовете един под друг и вазата да стане на райета.

Отгоре хартията се покрива с акрилен лак и се оставя да изсъхне. След това се украсява с рисунки по вкус и от обикновена ваза имате бутиков предмет.

Рейтинг

3.8
Общо 4 гласували
5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари