Как да си направим туника

Как да си направим туника

Туниката е изключително актуална вещ, която е задължителна в гардероба на елегантната дама. Тя се носи с клин или с чорапогащи, а също така и с панталон или дънки.

Туниката е актуална както през зимата, особено с високи чизми, така и през лятото, когато се носят туники от коприна, памук или трикотаж.

От вашия вкус и фантазия зависи дължината на ръкавите, както и това дали ще носите туниката пусната свободно или пристегната в талията.

Лесно можете да си направите сами модерна туника. Първото, което трябва да направите, е да разперите ръце и да измерите разстоянието от центъра на гърдите до тази дължина на ръкава, каквато искате да имате.

Не забравяйте да оставите резервни пет сантиметра за подгъв. Трябва ви парче плат, който да е два пъти повече, отколкото мерките, които сте взели.

Прегънете на две по дължина и го обърнете с прегънатата част нагоре. Извадете от гардероба си блуза, която ви стои добре. По нея изрежете подходящо деколте.

То се изрязва в средата на прегъването. След това трябва да подгънете ръбовете на деколтето или да го обшиете с някакъв кант.

Премерете бъдещата туника. Отбележете колко ще е дълга туниката. Отрежете плата по ръба, като оставяте няколко сантиметра за подгъв.

Със сантиметър измерете широчината на ръкавите и на ханша на туниката. Сгънете бъдещата туника през средата на предната част.

Оформете силуета на туниката. Това зависи от начина, по който съедините края на туниката с долния край на ръкавите.

Премерете туниката и ако всичко е както искате, изрежете всичко излишно и разгърнете туниката.

Зашийте туниката по ръбовете и я минете с оверлог. Подгънете ръбовете на ръкавите и долния ръб. Вече сте собственичка на чисто нова туника, с която ще зашеметите всички.

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати