Декорация на стените

Декорация на стените

Стените са един от най-важните елементи от интериора на всеки дом или офис, ето защо тяхната декорация в никакъв случай не бива да бъде пренебрегвана. Още повече, че при едно сполучливо декориране на стените, това ще се отрази благоприятно на атмосферата в цялата стая. Стените също така могат да изиграят огромна роля за евентуалното визуално уголемяване или намаляване на размерите на помещението, ако това е необходимо.

Тук трябва да се отбележи обаче, че видът на тавана е от огромно значение и трябва задължително да бъде взет под внимание, когато оформяте декорацията на стените. Задължително се съобразете с цвета и материята на тавана в помещението, защото те трябва напълно да си подхождат с тези, които сте избрали за стените.

Декорация на стените

Най-лесният начин да направите стените във вашето жилище по-привлекателни е да ги боядисате в леки, неутрални цветове. Така ще получите чудесен универсален фон, който ще бъде подходящ за всеки един стил на обзавеждане. По отношение на цветовете е добре да припомним, че студените цветове, като синьо или зелено, обикновено въздействат успокояващо на психиката, докато топлите цветове, като жълто или червено правят стаята по-топла и уютна.

Ако искате да акцентирате върху дадена стена, може да използвате за нея различен цвят, например такъв, който е в същата гама, но няколко тона по-ярък. Обикновено това се прави, когато целта е да се насочи вниманието върху някаква специална част от обзавеждането, която се намира там или пък върху дадена архитектурна особеност на помещението.

Различните модерни видове облицовки за стени, също ще ви свършат работа. Има прекрасни модели на стенни панели, които са изключително атрактивни като цвят и текстура. Разбира се, подобна декорация изисква предварително да се обмисли по какъв начин това ще кореспондира с останалата част от интериора на помещението.

Още един чудесен начин да декорирате стените са различните снимки, картини, пана или други произведения на изкуството. Ако ги групирате в серия например, ефектът ще е по-въздействащ, отколкото ако са разпръснати по цялата стена. И не забравяйте нещо важно - нечетният брой елементи обикновено се възприема като по-приятна комбинация, отколкото четния.

Рейтинг

5 7
4 6
3 6
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Петър
Петър
17.09.2013 13:42
Хубава статия. Лампата в ъгъла на стаята седи много добре. Напоследък е много модерно стените да се декорират с картини, плакати или стикери. Можете да разгледате подобни идеи за декорация тук -
3
1