ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да освежим старите дрехи

Как да освежим старите дрехи

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k182492
Как да освежим старите дрехи
Пейзаж N13 Бурно море
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пейзаж N13 Бурно море
520.00 лв.
Виж ››

Ако прегледате гардероба си, ще се окаже, че там има дрехи, които са хубави, но вече са ви омръзнали. Не ги носите, но ви е жал да ги изхвърлите.

Можете да си направите дамско гардеробно парти и всяка от приятелките ви да донесе дрехите, които са й омръзнали, за да си ги размените.

Друг вариант е да обновите старите дрехи. Дългата пола лесно ще се превърне в къса, а омръзналата ви блуза с дълъг ръкав – в симпатичен топ без ръкави.

Можете да пребоядисате омръзналата дреха – много ателиета за химическо чистене предлагат тази услуга. С помощта на апликация от плат можете коренно да промените стара дреха.

Как да освежим старите дрехи

Старите дънки, които са ви омръзнали, ще станат нови и модерни, ако внимателно ги изстържете на няколко места със ситно ренде.

Разрязаните дънки също са модерни. Направете няколко разреза с ножица в предната част на дънките, като ги сгънете настрани, за да са равномерни разрязванията.

След това остава само да направите разбридани краища на всеки разрез с помощта на голяма игла, с която трябва да вадите нишки. Допълнителен ефект се получава, ако извъртите дънките на висока скорост в пералнята.

Върху стара тениска или потник можете да закрепите специален стикер, който залепва с помощта на ютия. Това обаче е приложимо само спрямо дрехи от памук. Ако тениската е памучна, върху нея могат да бъдат принтирани картинки с помощта на специална техника.

С помощта на бои за текстил можете сами да изрисувате абстрактни или флорални мотиви върху блузата си. Украсете ги с мъниста и получавате чисто нова блуза.

С цветни стъкълца, които приличат на скъпоценни камъни, се украсяват старите дрехи така, че да придобият по съвременен вид, а дори могат да бъдат превърнати в официални. Този метод на освежаване е подходящ само за блузи и рокли, дънките не винаги са подходящи за тази цел.

Допълненията от дантела също са много красиви и могат да дарят с нов живот старите дрехи. Старата рокля ще се превърне в нова, ако промените формата на деколтето и я украсите с мъниста, стъкълца или рисунки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати