Идеи за закрит балкон

Идеи за закрит балкон

Ще превърнете лесно балкона си в допълнително помещение, само като го остъклите и по този начин увеличите площта на жилището си.

Най-популярното използване на закрития балкон е той да бъде превърнат в малка кухня. Така бившата кухня може да се превърне в трапезария или хол.

Ако обаче жилището позволява, можете да превърнете закрития балкон в място за отмора и приятно прекарване на времето с приятели или с най-близките ви хора.

Достатъчно е да украсите балкона с живи саксийни цветя или с някакви други декорации по ваш избор. Можете да променяте аксесоарите и така ще си имате чисто ново помещение.

Идеи за закрит балкон

През лятото например го превърнете в морски оазис – с раковини, защо не и малко морски пясък в подходящ съд. Поставете два сгъваеми стола и една масичка, и ги наметнете със сини парчета плат, за да засилите усещането за курорт.

Можете да поставите малко басейнче или фонтанче, ако размерът на балкона ви позволява. Шумът на течащата вода ще се отрази много добре на нервната ви система.

През зимата балконът може да е вашата зимна градина, където да се наслаждавате на белотата на снега, заобиколени от любимите ви саксийни цветя.

Можете лесно да превърнете балкона в място само за вас, като закачите един хамак с помощта на две куки, фиксирани в стените на балкона. Така ще се чувствате като на брега на екзотичен остров, докато се отдавате на почивка и мечти.

Друг вариант е да разположите на балкона един дълъг шезлонг, който да ви служи за слънчеви бани и за място, където да се насладите на един следобеден коктейл през почивните дни.

Ако искате балконът да е оазис на любовта, можете да се скриете от любопитните погледи на съседите от околните сгради с помощта на щори или плътно перде, и да го превърнете в миниатюрна спалня. Украсете с ефектни възглавници и аксесоари.

Рейтинг

5 2
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати