ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Декориране на интериора със свещи

Декориране на интериора със свещи

Нина НордНина Норд
Джедай
2k349
Декориране на интериора със свещи
Пречистващ филтър за чешма с LED светлина-20%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пречистващ филтър за чешма с LED светлина
15.00 лв.
12.00 лв.
Виж ››

Въпреки че съществуват огромно количество красиви полилеи, нощни лампи, плафони и други видове осветителни тела, свещите дават истински уют на помещението.

Но ако сте решили да украсите интериора със свещи, трябва да помислите и за подходящи свещници, за да не повреди разтичането на свещите килимите или мебелите ви.

Можете да украсите хола или спалнята си с дълъг плосък свещник, в който да поставите няколко ниски свещи, или пък няколко масивни високи свещи, които да запалвате едновременно. Свещникът може да е изработен от масивен метал или пък от дърво с инкрустации и специални подставки за свещите.

Така ще създадете неповторима романтична обстановка, която е много подходяща за любовна среща и ще остави незабравим спомен у половинката ви.

Декориране на интериора със свещи

Свещите във вид на големи красиви топки, разхвърляни из цялата стая, също са много красива декорация на помещението. При нужда можете да избирате някоя от свещите, за да осветите с приглушена светлина стаята. За да са в тон със стаята, свещите трябва да са в сходни цветове, а можете да изберете и такива, които са контрастни.

Интересно съчетание е да съберете на едно място различни по форма свещи – кръгли, квадратни и цилиндрични. Ако нахвърляте между тях сухи листенца от роза или сушени портокалови кори, декорацията ще изглежда много изискано. А ако сушените листенца и свещите са в еднакъв цвят, това е още по-стилно.

А ако можете да си го позволите, поставете много свещи по ръбовете на една от стените в стаята, като редувате различни цветови нюанси. Не палете свещите, когато са до стената, тъй като можете да повредите стенното покритие.

Можете да подредите голямо количество малки чаени свещи в масивен поднос, който да поставите на пода или на ниска масичка. Ако ги запалите едновременно, ефектът ще бъде поразителен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати