Естествени продукти за почистване у дома

Почистване на дома

Оцетът всъщност почиства и много прилича на универсален почистващ препарат. Всичко, от което се нуждаете, е да направите разтвор от равни части вода и оцет в спрей бутилка и ще имате решение, което ще почисти повечето области във вашия дом. Оцетът е чудесен натурален продукт за почистване, който служи и като дезинфектант и дезодорант.

Винаги е най-добре да тествате почистващия препарат на скрита област на първо място, за да се уверите, че не настъпва промяна в цвета или повреда на почистената повърхност. И не се притеснявайте за миризмата на оцет в дома си. Миризмата изчезва, когато той изсъхне. Ето някои от често срещаните начини за използване на оцета за почистване на къщата ви:

Баня: Почистете вана, тоалетна, мивка и огледала. Използвайте чист оцет за тоалетната чиния, за да се отървете от грозните пръстени. Можете също така да бършете пода в банята с оцет/воден разтвор. Оцетът също така ще разяде остатъците от сапун и твърдите варовикови петна вода на вашите тела и плочки, оставяйки ги блестящи и красиви.

Кухня: Почистете горната част на печката с равни части оцет и вода във вашата кухня. Повечето уреди могат да се почистват със същата смес от оцет и вода. Използвайте оцетът, за да изчистите пода и ще бъдете изумени от блестящите резултати.

Перално помещение: Можете да използвате оцета като естествен омекотител. Това може да бъде особено полезен за семейства с чувствителна кожа. Добавете ½ чаша оцет към цикъла на изплакване на мястото на омекотитела.

Чист дом

Лимонов сок

Лимонов сок е друго естествено вещество, което може да се използва за почистване на дома ви. Лимоновия сок може да се използва за разтваряне на сапунени остатъци и следи от силно замърсена вода. Лимонът е субстанция, за почистване и придаване на блясък на повърхности, като месинг и мед.

Опитайте да смесите лимонов сок с оцет или сода за хляб, за да си направите почистващи пасти. Разрежете един лимон на половина и поръсете сода за хляб на крайната част на лимона. Използвайте лимона, за да изтъркате остатъци от ястия, повърхности и петна.

Бъдете наясно, че лимонов сок може да действа като естествена белина. Смесете 1 чаена чаша зехтин с ½ чаша лимонов сок и ще имате страхотен лак за мебели направени от твърда дървесина. Лимоновият сок може да се използва за премахване на петна заради природните си избелващи качества.

Сода

Содата за хляб може да се използва, за да се търкат повърхности по същия начин като с търговските абразивни почистващи препарати. Содата бикарбонат е чудесно средство използвано като освежител. Поставете в хладилник и фризер, за да абсорбира миризмите.

Сложете го навсякъде, където ви трябва дезодориращо действие. Използва се и в кофите за боклук, пералнята и дори при супер миризливи маратонки. Содата всъщност е един от най-универсалните почистващи препарати на планетата.

Други природни почистващи продукти

Има доста други възможности за природни почистващи препарати. Може да се изненадате да научите, че неща като кетчуп, ориз, утайка от кафе и други кухненски отпадъци и съставки може да свършат фантастична работа при почистването на къщата.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати