ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Как котките лекуват хората

Как котките лекуват хората

Жана Г.Жана Г.
Новак
554243
Комплект за премахване на повредени винтове, опаковка от 4
Практичен аксесоар за вашия дом:
Комплект за премахване на повредени винтове, опаковка от 4
23.00 лв.
Виж ››

Котките не само радват стопаните си с присъствието си, но и напълно реално подобряват здравето им. Котките ни лекуват наистина. Испанско момиченце на име Мария било бутнато от пиян шофьор и изпаднало в кома. След като месеци наред лежало в болницата, то било изписано и родителите му се измъчвали, като го гледали как не се събужда в дома им.

Момиченцето било спасено от уличен котарак.

В стаята беше тъмно, но изведнъж видях, че на леглото на дъщеря ми лежи мръсен уличен котарак и облизва лявата ѝ ръка. Пръстите започнаха да се движат, спомня си майката на Мария.

Родителите на детето оставили котарака в дома си. Той постоянно лежал при момиченцето и облизвал ръцете му. След осем дни котешка терапия Мария излязла от кома.

Американка страдала от менструални болки. Тя осиновила коте от приют, което лягало всеки месец по време на цикъла ѝ върху корема ѝ и болките отшумели.

Стопаните на котките живеят пет години повече от хората, които нямат котки. Котките успокояват, намаляват кръвното налягане. Биополето на котките стабилизира сърце, премахва ставни болки и главоболие, стимулира бързото заздравяване на раните, лекува вътрешни възпаления.

Лечебното въздействие на котките се проявява, докато галите любимеца си, или ако той легне върху вас. Котките често лягат върху място, където започва възпалителен процес и по този начин спират заболяването в зародиш.

Котките лекуват артрит, артрози и радикулит. Котките действат като професионални психотерапевти. Те имат учудващата способност да установяват бързо душевен контакт с болния. Достатъчно е да постоят около човека и разбират кой орган има нужда от тяхното влияние.

Топлината и мъркането на котката действат успокояващо на психиката на пациенти с нервни заболявания. Мъркането на котките е много полезно при депресия, неврози и други нервни разстройства.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 11
4 8
3 10
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ваня Атанасова
Ваня Атанасова
13.01.2015 10:38
Чудесна статия,сърдечни поздрави!Чувала съм за това лечение,но сега го изпитах върху себе си.Преди четири месеца намерих четири изхвърлени на произвола новородени котенца.Не след дълго ме блъсна мотор и счупих лявата си ключица.Две от котенцата непрекъснато лягат отгоре и мъркайки заспиват.В началото се притеснявах да не разместят ключицата,но установих,че разпределят тежеста си върху мен.При опит да ги изгоня,не помръдваха.Обичам ги много и са членове на семейството ми!

Нека пазим живота им!
22
2
vania
vania
14.08.2015 01:18
taka e mnogo sa umni i az imam kotka koqto me uspokoqva
8
5
коктолюбимка
коктолюбимка
04.08.2014 17:02
Така е, но аз имам персиец, а те хич не обичат да ги гушкат, а камо ли да лягат върху стопаните си. Много красиви котки са, но не спят при стопаните си и се гледат много трудно заради дългата им козина, която създава доста проблеми...
4
8
ДИАНА
ДИАНА
29.06.2013 15:10

6
6