Да украсим дома с подръчни материали

Аксесоари за дома

Домът ви ще изглежда по-нов и освежен, без да е необходимо да купувате нови аксесоари, за да го украсите. Винаги е добра идея да сложите на масата или секцията стъклена ваза, пълна със свежи цитруси, цветя, камъни в желаната от вас комбинация.

Декоративните бутилки със сол са ефектни, а може да се направят дори от дете. Тези бутилки са подходящи за подарък.

Необходими са бутилка от стъкло или прозрачна пластмаса, ситна сол, хранителни бои, фуния, купичка за боядисване на солта.

Малко количество от солта се изсипва в купичка или в буркан и с вода се разтварят хранителните бои. Добавя се малко количество боя в солта и се разбърква, докато цветът не стане еднороден. Така се прави, докато не се получи необходимият брой цветове.

Солта с различен цвят се изсипва в отделни чинии, за да изсъхне. За да ускорите съхненето на солта, можете да си помогнете, като сложите чиниите за малко в микровълновата. Изсъхналата сол се стрива с дървено чукче.

Ваза с лимони

Получава се цветна сол, с която се пълнят бутилките. С помощта на фунията бутилката се пълни с различни слоеве цветна сол. Затворете бутилката с капак или с парче смачкано алуминиево фолио.

Кувертюра в стил пачуърк ще промени помещението и ще внесе артистична и модерна нотка в него. Необходими са ви различни парчета плат, останали от дрехи, които вече не носите, или от парчета, останали от шиене на нови дрехи. Трябва ви и тънко парче плат, може и хастар, което да е от долната страна на кувертюрата.

Размерът на кувертюрата зависи от вашето желание. Възможни са два варианта – двуцветна и многоцветна кувертюра в стил пачуърк. Ако е двуцветна, трябват ви парчета в два цвята, като трябва да са равен брой.

Аксесоари

Ако е многоцветна, е добре да има преобладаващо количество на еднакви парчета, а останалите да са различни както на цвят, така и на текстура. Добре е обаче да са горе-долу с еднаква дебелина.

Съединете две парчета с лицевата част навътре и направете един тигел на машината, като шевът трябва да е на сантиметър и половина навътре от ръба. Като редувате цветовете, направете лента от шест парчета, които сте съединили помежду си.

При желание лентата може да е по-дълга или по-къса. Направете няколко ленти и разгладете шевовете, като ги разделите на две и гладите в средата.

Като си помагате с карфици, съберете две ленти с лицевата част навътре. Зашийте ги, като шевът е на 15 милиметра от ръба. Съединете всички ленти. Изгладете шевовете. Покрийте пачуърк творението си с хастар откъм опаката страна, и на ръка или с машина зашийте ръбовете.

След това, отново с машина или на ръка направете шевове, които да разделят на квадрати с произволна големина кувертюрата. Това ще я държи закрепена за хастара.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати