ezine.bg»Статии»За Дома»Как да изберем телевизор?

Как да изберем телевизор?

Как да изберем телевизор?

Естествено собствениците на големи вериги за техника нямат за цел да ни улеснят, а направо ни предлагат телевизори с високи цени, към които вървят и много екстри, но които на нас едва ли ще ни бъдат необходими особено ако не разбираме.

За да купим правилния телевизионен приемник, най-добре е да си подготвим списък, в който да решим какво искаме и колко сме готови да отделим.

1. Телевизорът трябва да бъде от марка, която поне сме чували, тъй като купуването на техника с неизвестно име носи повече рискове, а и не винаги такива уреди са с по-малка цена от останалите.

Как да изберем телевизор?

2. Добре е да си прецените каква големина ще ви бъде необходима – телевизорът се измерва по диагонал и в инчове. Преценете къде ще слагате телевизора, колко място ще ви бъде необходимо.

Как да изберем телевизор?

От значение е и на какво разстояние ще бъдете от приемника. Ако говорим за 2 м от дивана, например до телевизора, то най-добре диагоналът му да бъде между 15 и 17 инча.

3. Телевизорът може да бъде поддържа 3 формата – 16:9, 4:3, както и двата варианта. Препоръчително е да си вземете от онези, които поддържат и двата формата.

4. Какъв тип екран желаете е следващата точка при избора на телевизора. Можете да избирате между LCD телевизор, плазмен телевизор, с кинескоп, скъсен кинескоп, проекционен.

В момента на пазара основно се търсят LCD телевизори – те са добър избор, тъй като имат по-нисък разход на енергия сравнено с останалите, добро изображение и не са обемни.

Ако сте се спрели на такъв телевизор, трябва да обърнете внимание и на типа матрица, ъгъл на видимост, време за реакция. Плазмените също са добри, но пък са доста скъпи.

5. Т.нар резолюция – колкото по-голяма резолюция изберете, толкова по-добра ще бъде картината. Най-често телевизорите са с резолюция 1920х1080 пиксела, което е абсолютно достатъчно за добра картина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Desctop
Desctop
27.07.2015 22:53
Кой малоумник е писал статията и част от тази информация е за преди 3-4 години.
0
0