ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Критерии при избора на абсорбатор

Критерии при избора на абсорбатор

Критерии при избора на абсорбатор

При избирането на кухненско обзавеждане и уреди има някои компоненти, по които можете да изберете вашият уред. Ако си купувате печка, първо решавате колко ще готвите и колко котлона ще има, ако си купувате телевизор, решавате колко голям трябва да бъде. Ако си купувате абсорбатор, също има няколко дребни изисквания, по които е добре да се движите, за да изберете най-добрия и качествен уред.

Едно от най-съществените неща, по които трябва да избирате абсорбатора е неговата мощност. Съществуват такива с един и с два мотора. Всмукателната му сила се измерва в кубични метри на час. Каква всмукателна сила да има абсорбаторът, най-лесно може да разберете като сметнете кубатурата на стаята и я увеличите 10 пъти.

Следващата важна стъпка, към която трябва да поемете, е да разберете шумен ли е абсорбаторът. Дори да купите идеалния уред, който пасва на интериора и има точната мощност на мотора, която е необходима за вашата стая, всичко това няма да има никакво значение ако е шумен. Вие ще го пускате все по-рядко и неговата функция ще бъде неизползваема.

Шума на абсорбатора измерваме в децибели, а нормалните трябва да имат шум до 50 децибела. Всъщност при съвременните абсорбатори, почти няма по-висок децибел, но все пак обърне те внимание и на това, за да не съжалявате, когато го пуснете вкъщи.

Къде можете да монтирате уреда е другата малка подробност, която трябва да разберете. Има няколко вида:

- такива, на които им е нужен комин – тъй като там абсорбаторът отвежда погълнатия въздух;

- такива, които пречистват въздуха чрез филтри – ако сте се спрели на такива, поинтересувайте се има ли някакъв индикатор, че е време за смяна на филтъра; този вид абсорбатор може да бъде с почистващи или сменяеми филтри.

- Комбинирани – при които отново е необходим комин. Повечето хора предпочитат комбинирания вариант.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати