ezine.bg»Статии»За Дома»Завеси за спалня

Завеси за спалня

Завеси за спалня

Спалнята е тази стая от дома, която трябва да бъде обзаведена най-уютно. От нея трябва да струи спокойствие и нежност, които да разтоварват и да те карат спокойно да си отпочинеш след дългия ден. Тя, освен това, трябва да лъха и на романтика, бидейки използвана с любимия човек. Мебелировката, десените и аксесоарите трябва да са в топли, приветливи цветове, като жълто, оранжево, червено и др.

За изборът на завеси има два варянта. Единият е, когато обзавеждането е готово, и те са оставени като последен щрих. Тогава трябва да се съобразим с цветовото разнообразие в стаята, като или го следваме, или като вземем напълно контрастно решение.

Другият вариант е, когато завесите са първото закупено нещо в тази стая, и по тях ръководим следващите си покупки. При всички положения, когато избираме завеси за спалнята, пред нас стои една доста интересна и благодатна провокация за различни композиции, тъй като имаме възможност да работим с различни материали и десени.

Първото нещо, което трябва да се съобразим при избора на завеси, е притока на светлина от който се нуждае спалното помещение. За през нощта трябва да се осигури видимост, а през деня трябва да се постигне затъмнение. При този вариант се слагат два реда пердета, като тези, гледащи навън от стаята са по тънки, в по-светли, дори прозрачни цветове.

Пердета за спалня

При задния фронт може да се заложи на по-тъмни и по-плътни завеси, от тафта, софт и плюш, които да осигурят покоя на желаещите да си починат през деня или просто да разкрият разкоша на стаята. Те предпазват също и от любопитните погледи на съседите. Ако пък идеята за втори ред завеси не ви допада, спокойно можете да останете само с първия, а приглушеността да постигнете с щори.

Който и вариант да изберете, завършекът идва от щипките за завеси. Независимо дали са дълги и надиплени или къси и стилни, този аксесоар винаги е нужен. Безкрайното разнообразие от лунички, цветя и всякакви причудливи форми замайва. Могат да се открият във всеки магазин за пердета и да дадат на вашата спалня последното късче блясък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 13
4 17
3 6
2 10
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати