Как храната влияе върху характера

Храна според характера

Яденето не е само чисто физически процес, в него има нещо духовно. Храните са материализирани мисли и тези мисли се трансформират у консуматорите. Хубаво е човек да яде с приятно чувство и благодарност. Опитайте се да се храните не само за здраве, но и за подобряване на чувствата и на мислите, на главната и симпатичната нервна система - на душевното си и емоционално състояние.

Няма храна, която да не влияе върху характера.

Когато се храним с плодове или зеленчуци, трябва да се нагласим с тяхната гама. Всяко духовно качество има материални елементи. Ако искаме да бъдем меки, трябва да разполагаме със съответна материя. Храните, подобно на останалите неща в живота, се делят на категории. В различни епохи, в различна възраст човек употребява съответни храни. Всяка храна се оприличава или на нервна система, или на кости, или на мускули и т.нар.

Пица с приятели

Краставицата е благоприятна за нервната система, а доматите регулират кръвообращението.

Бобът е хранителен и действа лечебно. Когато сте мрачно и песимистично настроени, яжте боб. Но ако прекалите има опасност да заболеете от подагра. Не е полезно и да се яде всеки ден боб, достатъчно е един път в седмицата. Човек, който е стиснат, не бива да се храни с боб, защото ще стане още по-голям скъперник.

Черният боб развива интуицията, а бамята дава на човека благост в характера.

Сините патладжани успокояват, грахът е благоприятно козметично средство, но трябва да се вари без масло и с малко сол.

Леската огражда, в нея има магическа сила, а орехите (подобно на формата си) карат човека да мисли.

Черешите са отлични за нервната система и имат разхлабително действие. На скъперника дай череши, плодове и той ще си развърже кесията.

Закуска

Крушата е интелектуален тип, тя спада към умствения темперамент. Ако искате да наблегнете на интелигентността, трябва да консумирате круши.

Динята пречиства стомаха и червата. Тя действа ободрително и разхлабително. Ако искаш да знаеш как да се спогаждаш с хората, яж дини.

Пъпешът е за хора, които искат да бъдат внимателни и да подхождат с такт към останалите. Тиква се яде, когато човек се тревожи излишно.

Действието на някои храни трябва да остане в тайна, но запомнете, че едни събуждат физическата енергия, други – чувствата, а трети – умствената дейност. Като цяло всеки плод служи за проява на една или друга добродетел в човека.

Разнообразието на добродетелите зависи от вас и от употребата на различни зеленчуци и плодове в менюто. Човек трябва да развие усета и знанието от какви плодове се нуждае, за да трансформира енергия от тях.

Рейтинг

4.6
Общо 5 гласували
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари