Как да използваме слънчевата енергия вкъщи

Слънчева енергия

Малката част от слънчевата енергия, достигаща земята е достатъчна, за да можем да я използваме в дома си.

Съществуват няколко начина на приложение на слънчевата енергия вкъщи:

1. Затопляне на вода

Осъществява се чрез колектори, монтирани на покрива на къщата, които имат обратното действие на радиаторите, защото абсорбират топлината, за да затоплят водата. Чрез колекторите можете да стоплите водата в басейна си.

2. Топлината вкъщи

Ако сега строите новия си дом, ориентирайте прозорците да бъдат с южно изложение, за да имате по-топли стаи през зимата. Направете големи прозорци на стените изложени на слънце и използвайте щори от термо-изолиращ материал, които през нощта ще задържат погълнатата през деня топлина.

3. Охлаждане

Електричество

Не само за да затопляте, но и за да охладите дома си, можете да използвате слънцето, като вградите вертикални тръби в стените с най-голямо слънчево изложение. Те абсорбират хладния въздух от ниската част на тръбите, а затопленият въздух се издига нагоре по тръбата и излиза от комина.

3. Преобразувайте електричество

Енергия за дома

Това е възможно с фотоволтаични панели, те превръщат слънчевата енергия в електрическа. Превърнатата енергия може да се използва на момента или да се съхранява в батерии.

5. Осветление в двора

Използвайте соларни лами. Събраната от тях слънчева енергия ще се трансформира в мека светлина през нощта във вашата градина.

6. Зареждайте уредите си

Използвайте устройства, които ще зареждат вашите малки уреди от слънчевата енергия, слънчеви батерии.

7. Сушете

Заменете сушилната, простирайте дрехите си на слънце.

Приложението на посочените методи ще намали вашите месечни разходи за енергия и употребата на самата енергия, с 50% до 70%. Освен това, ще предаде по-голяма стойността на вашия дом, в случай, че решите да го продавате.

Слънчевата енергия в дома ви е не само ориентирана екологично и евтино, но и предлага бърза възвращаемост на вложените в съоръженията средства.

Да не забравяме, че през мрачните дъждовни дни и през нощта, се налага използването на електрическа енергия.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати