ezine.bg»Статии»За Дома»Да украсим масата с карамфили

Да украсим масата с карамфили

Украса на маса
Фасонка със сензор за движение, 60 W
Практичен аксесоар за вашия дом:
Фасонка със сензор за движение, 60 W
32.00 лв.
Виж ››

Красотата е навсякъде около нас и можем да я открием във всичко. Освен това красотата е величина, която няма някакви параметри – за един е хубаво една, за друг друго. Тук е важно не да определите кое е по-добро, а да се опитвате да правите всичко около себе си толкова красиво, колкото на вас ви харесва. Естествено това може да се случи единствено с предмети от бита, в кабинета, където работите, дома, в който живеете.

Естетиката е важна и дори много по-важна, отколкото ние предполагаме – тя ни дава наслада и спокойствие. Кой не иска да се прибере в цветен дом, който си е подредил сам. За предпочитане е пред неугледен сив дом, който ни потиска повече, отколкото да ни зарежда?

Няколко малки хитрини, за които не е нужно да харчите много пари, можете да ни помогнат да внесем живот в дома си. Трапезата трябва да изглежда добре независимо какво сте решили да сервирате. Всяка гозба става специалитет, ако сте подредили правилно масата и сте я оцветили с вкус. Много интересна украса за маса с карамфили можете да направите за всеки ден или за празниците. За Великден например може да прибегнете до следното предложение:

Декорация на маса

Нужни са яйца, вода, купа или фруктиера, по възможност да не е прозрачна и карамфили. Доливате вода до половината на фруктиерата и наслагвате карамфилите (дръжките им трябва да са изравнени), като започвате отвън навътре. След като сте сложили достатъчно карамфили, в средата добавяте яйцата. Броя на карамфилите и яйцата е в зависимост от фруктиерата, която сте избрали. Можете да изберете еднакви на цвят яйца и карамфили, ако предпочитате, направете трапезата шарена.

Друг вид украса за масата също с карамфили може да си направите, като си купите, освен цветята, от онези малки кръгли чаени свещички, които са в метални опаковки. Освен това ще ви бъде нужен съд – той трябва да е тесен и дълъг и достатъчно дълбок, за да може да налеете вода в него.

Карамфили

След като вече сте го направили, сложете свещите вътре, трябва да останат на повърхността. Между свещите наредете цветчетата от карамфили, които предварително сте скъсали. Запалете свещичките и се радвайте на романтичната атмосфера. Още по-добре би било, ако свещите са ароматни.

Разбира се, ако тези предложения не ви харесва, винаги можете да сложите няколко различни цвята карамфили в една плитка стъклена ваза – само трябва да скъсите дръжките достатъчно.

Друг вариант е да скъсате цветовете от дръжките и да ги посипете в чиния, където ще добавите шишарки, някакви други цветчета, цели орехи, дребни нежни играчки и няколко живи клонки например.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest