Естествена коледна украса за вашия дом

Украса за дома

Коледа е най-хубавият празник, който създава уют, събира семейството и прави иначе мрачните зимни дни много усмихнати и топли. Украсяването на дома е важна част от коледните празници за децата и може би най-съществената след получаването на подаръците от Дядо Коледа.

Но за да украсим дома, не е необходимо само да купуваме готови играчки и гирлянди. С малко повече творчество можем заедно с децата си, да си направим истински снежна и празнична Коледа, като приготвим голяма част от играчките у дома. С други думи, можем да си направим естествена коледна украса.

Една от разпространените кръгли и ароматни коледни играчки се прави с портокал, карамфил. Идеята е да набучите цялата кора на портокала с малките пръчици, след което да завържете играчката с някаква подходяща панделка. Сложете я някъде – ще ароматизира цялата стая, а и ще изглежда много ефектно.

Коледна украса

С помощта на няколко шишарки и две-три клончета можете да си направите страхотно украшение, което да краси масата. Необходими са ви картон, лепило, клончета от елха, шишарки, малко гирлянди или панделка, и няколко играчки. Залепете клонките под формата на елхичка. Не е нужно да лепите цялото клонче – достатъчно е да ги закрепите само в долната дървена част.

Оставете малко разстояние между клонките и после на места залепете няколко шишарки. Ако искате можете да напръскате шишарките с различни спрейове, за да стане по-шарено. На останалите клонки закрепете някакви играчки, преплетете отгоре с гирлянди и украсата е готова. Ако пожелаете можете да слагате плодове на празничните дни и да представлява нещо като естествена фруктиера.

Много ефектни играчки могат да се получат с помощта на шишарки и захар. Трябва да облепите кристалчетата захар по шишарката – крайният ефект ще бъде заскрежена шишарка. Друг вариант за играчка-шишарка е като използвате и някакви цветни листи, салфетки, с каквото разполагате.

Коледни сладки

В зависимост от големината на шишарката накъсвате листите и ги оформяте на малки топчета, които следва да поставите в перцата на шишарките. Ако е необходимо, може да използвате лепило. Друг начин е просто да ги натиснете малко повече, за да се закрепят. Остава само да си добавите панделка и играчката за елха е готово.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Лилия
Лилия
12.12.2014 11:38
Браво ще го пробвам непременно
0
0