ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Кое е най-доброто коледно дръвче

Кое е най-доброто коледно дръвче

Нина НордНина Норд
Джедай
2k363
Коледно дърво
Комплект от 2 торби за пречистване на въздуха с активен въглен
Практичен аксесоар за вашия дом:
Комплект от 2 торби за пречистване на въздуха с активен въглен
50.00 лв.
Виж ››

Коледата няма да е истинска, ако го няма коледното дърво. Традицията да се украсява иглолистно дърво с играчки и гирлянди е от векове.

Но преди празника много хора се двоумят дали да купят истинско или изкуствено коледно дръвче. И двата варианта имат своите плюсове и минуси.

От живите дървета за украса на дома за Коледа се използва не само елхата, но също така малки борчета, както и дугласката ела. Дугласката ела може да стигне до над деветдесет метра височина. Еколозите не препоръчват погубването на дърво като Дугласка ела, което има шанс да стане толкова високо.

Затова е по-добре да се ориентирате към изсечените за празници борове и елхи. Ако имате къде да ги засадите след празника, изберете дръвчета в саксия. Туята е много подходяща в това отношение. Още повече, че нейните листенца не падат като на елхата.

Хората, които са свикнали с уханието на хвойното дръвче, ще искат на всяка цена да имат жива елха за празника. За тях ароматът на Коледа е ароматът на хвоята.

Украсяване на елха

Ако коледното дръвче не е в саксия, то повяхва, игличките му падат и стават жълти. Този процес може да започне дори един-два дни след като сложите елхата в стаята. За да намалите скоростта на процеса, поставете елхата в най-студеното помещение в дома.

Живото дръвче може да причини алергии. Много хора, които са с чувствителен организъм в това отношение, кихат, а очите им сълзят, когато в помещението има жива елха. Заради аромата на хвоя иглолистните дръвчета действат събуждащо и ако в помещението с коледното дръвче има деца, те трудно ще заспиват.

Изкуственото коледно дръвче е по-скъпо от отсечените елхи и борчета, но инвестицията се оправдава, тъй като може с години да забравите притесненията за елха.

Изкуственото коледно дръвче трябва само да се почиства от прах. Игличките му не падат и то не предизвиква алергични реакции. Някои от изкуствените коледни дръвчета изглеждат като истинските, но са по-пищни от тях. Има не само зелени, но също така бели и сребристи коледни дръвчета. Има и коледни дръвчета, които добре имитират сребърните елхи, които имат специфично синкаво оцветяване на игличките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати