Полезни десерти за отслабващи

Полезни десерти

Ако искате да се лишите от излишни килограми, а в същото време не можете без десерт, има решение и за този проблем. Важното е да консумирате десерти, които са полезни за здравето и не са опасни за талията ви.

За фигурата са най-опасни десертите, които съдържат голямо количество захар и мазнини. Затова внимавайте не само за калориите в десерта, но също така и за съставките му.

Диетична торта

Добре е да избягвате сладкото и тестеното, но все пак трябва да се поглезите поне веднъж или два пъти седмично с полезни десерти.

Такива са например леките десерти като желета и пудинги, направени от плодове, в които е добавена малко фруктоза.

Леки десерти са също така пудингите, направени с помощта на мляко или йогурт с ниско съдържание на масленост. Количеството на добавена захар в десерта зависи от вас.

Отслабване

Сладоледът, който е млечен, без използване на сметана, също е подходящ. Съдържанието на мазнини може да достигне до пет процента, а калориите – до 120.

Диетични бисквити

Млечните коктейли, както и десертите, направени от йогурт и плодове, също са полезни за фигурата и не застрашават с допълнителни килограми отслабващите.

Достатъчно е да смесите нискомаслено мляко или йогурт с плодове по избор, с изключение на банан.

Желираните бонбони също са подходящи, ако сте решили да се поглезите с нещо сладко, без да качите излишни килца. Все пак имайте предвид, че те съдържат доста захар и не трябва да се прекалява с тях – пет или шест бонбона са достатъчен десерт.

Десертите, направени от тесто без мляко и яйца, също са много полезни да отслабващите, които все пак обичат и тестените вкусотийки.

Тестото се прави от вода, брашно и малко олио или зехтин.

Върху тестото се нареждат плодове, които се поръсват със съвсем малко захар и всичко се пече. Можете да добавите малко нискомаслена извара към плодовете.

Натуралният шоколад в количества до 30 грама също е много подходящ десерт, ако отслабвате. В състава му влизат полезни вещества – антиоксиданти, микроелементи и вещества, които подобряват настроението.

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
:D
:D
16.05.2013 13:46
това е извратено :D
0
0