Кулинарни съвети за неопитни домакини

Неопитни домакини

Често в страници за готвене или поддържане на дома се използват различни съкращения (в рецептите) или някакви сравнения с други гозби и т.н. Не всяка домакиня обаче знае какво точно трябва да направи и как.

Всеки е започнал да се учи все от някъде, затова сега ви предлагаме, ако влизате в графата "неопитна домакиня", да погледнете нашите съвети. Ще подходим съвсем лесно към нещата, за да е ясно всичко, което се опитваме да направим.

1. Много е важно, когато започвате да готвите нещо и не ви се е случвало до момента, да извадите пред себе си всички необходими продукти – така много по-лесно ще се справите и няма да пропуснете нищо.

2. След като сте се измили и непосредствено преди да започнете да готвите, прочетете отново рецептата. Проверете дали разполагате с всичко необходимо.

Варене

3. Какво да е количеството на продукта трябва да е обозначено в самата рецепта.

4. Не се заемайте с нищо друго докато готвите – след като приключите започнете и другите си занимания.

5. Когато пържите нещо на котлон, стойте на прилично разстояние от него, за да не ви опръска гореща мазнина.

6. Около себе си в процес на готвене, винаги оставяйте ръкохватки.

7. След като сте приключили с гозбата, може да има поражения. Ако случайно сте изпръскали котлона, изчистете го докато е още топъл, но внимавайте на се изгорите. Когато петното засъхне чистенето става значително по-трудно.

8. Ако приготвяте ориз, водата към него трябва да бъде три пъти повече – ако слагате 1 ч.ч ориз, сложете 3 ч.ч вода.

Печене

9. В случай, че ще варите боб или леща, хубаво е да ги накиснете предварително. Бобът изисква поне 12 часа, за лещата и 3 са достатъчни.

10. Когато в гозбата има червен пипер, той се добавя най-често накрая – непосредствено преди да се налее водата или бульона. Имайте предвид, че доста бързо може да загори, затова пригответе всичко необходимо в близост до вас.

11. На различните видове меса им е необходимо различно време, за да се сготвят. Ако пържите месо, да бъде запържено ще рече, че започва да побелява – няма как да не го забележите.

12. Ако приготвяте супи, бъдете внимателни да не пресечете яйцето (не добавяйте студена застройка рязко към вряла супа). Но ако това се случи, не се притеснявайте, супата е наред, не е нужно да я изхвърляте.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати