ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да си направим възглавница от стара блуза

Как да си направим възглавница от стара блуза

Нина НордНина Норд
Джедай
2k364
Шиене на възглавници
Електрическата лира за стена, 65W, бяла и сива
Практичен аксесоар за вашия дом:
Електрическата лира за стена, 65W, бяла и сива
79.00 лв.
Виж ››

Много често се случва при преглеждане на гардероба да откриете стара блуза, която нямате вече намерение да носите, но ви е жал да я изхвърлите.

Можете да дарите старата си блуза с нов живот, като я превърнете в красива възглавница, с която да украсите дома си. Напоследък в цял свят става популярна тенденцията да се правят възглавници от стари блузи - трикотажни и плетени.

Възглавници

Благодарение на мекия допир на любимата ви блуза ще можете да си спомняте за красивите моменти, които сте изживяли, докато сте я носили.

Модата на създаването на декоративни възглавници от стари блузи стартира преди повече от две години в скандинавските страни, където интериорни дизайнери решиха да внесат уют в жилищата без излишно оскъпяване.

Вместо старата си блуза можете да използвате също така жилетка или шал. Ще ви е необходима блузата, от която ще направите възглавница, а също така конци, цип или копчета и силиконов пух, с който да напълните новото си произведение.

Като начало отрежете ръкавите и поло-яката, ако има такава. Не разпаряйте страничните шевове. Ако блузата е с красива декорация, това ще е перфектно за новата ви възглавница. Може да допълните украсата на възглавницата с избрани от вас декоративни елементи. Но може да използвате и гладки изделия без украса, ако предпочитате по-изчистения стил.

Блузи

Зашийте единия отвор на бъдещата ви възглавница, а на другия зашийте цип или копчета и направете илици. Можете да си спестите това, като направите връзки от парченца от ръкавите, които сте поръбили, за да не се разръфат краищата им.

Напълнете възглавницата със силиконовия пух и я затворете здраво. Можете също така да я напълните с готова възглавница, а това, което сте създали, да служи само за красива калъфка.

Ако възглавницата ви ще служи на дете, можете да я превърнете в любим негов герой. Например можете да добавите смешни уши, за да се превърне в някакво животинче, и да избродирате очи и муцунка. Преди да изхвърлите нещо от гардероба си, по-добре е да помислите за какво може да го използвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 3
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати