ezine.bg»Статии»За Дома»Почистване»Да си направим домашни почистващи препарати

Да си направим домашни почистващи препарати

Домашни почистващи препарати
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Няма нищо по-хубаво от това в дома ни да бъде чисто и приветливо, да има приятен свеж аромат, а ние да се чувстваме доволни, от свършената работа по почистването. Напоследък доста се зашумя по въпроса с чистенето и по скоро с почистващите препарати.

Различни изследвания започнаха да ни показват и доказват, че в голяма част от препаратите, които използваме за почистване на дома има съставки, които сериозно могат да увредят нашето здраве, а и това на природата, която вече отдавна страда от вредното човешко влияние.

В крайна сметка не можем да оставим домовете си неугледни, прашни и непочистени, затова не можем и да се откажем от използването на препарати.

Почистване на дома

Но съвсем спокойно можем да започнем да си ги правим у дома. Така със сигурност няма да вредим на себе си, а и ще се научим как с няколко продукта можем да създадем истинско почистващо чудо. Ето и как да си приготвите няколко препарата за основно почистване у дома:

1. Почистване на прозорци – всичко, което ви е нужно е оцет, вода и етерично масло. Смесете в подходящ съд ½ ч.ч вода и 1 ½ ч.ч оцет, след което няколко капки от маслото – миризмата може да бъде по ваш избор. След това започнете да чистите прозорците си както обикновено.

Друг интересен и съвсем елементарен метод за почистване е с помощта на вода и вестници нищо повече – пръскате с водата по прозореца, после забърсвате със вестника. Най-накрая минавате прозореца с памучна кърпа. Ще се удивите от резултата.

Почистване на прозорци

2. Препарат за почистване на мебели – за да си приготвите препарата са ви нужни 1 с.л сок от лимон и същото количество зехтин. След това просто намокрете парцала и започнете да обтривате мебелите си. Подходящ е за дървени повърхности – полира ги идеално.

3. Препарат за почистване на фурната – отново това, което ви е необходимо за препарата са неща, с които разполага всяко домакинство, дори да нямате в момента, със сигурност няма да ви струва много. Нужни са ви сода за хляб и вода. Трябва да си направите паста от двете съставки, след което хубаво да намажете дъното на фурната. След няколко часа измийте и се уверете колко добре ще се почисти печката – няма да остане и следа от мазните петна.

4. Универсални препарати – за да си го направите, необходими са ви равни части дестилиран оцет и вода, но е добре да прибавите и етерично масло. Миризмата на оцета се изпарява, но все пак сложете няколко капки някаква миризма по ваш избор, за да не се чувствате неприятно докато чистите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Аз
Аз
26.03.2013 17:19
За прозорците: вода + вестници = "класика в жанра" :)
0
0