Храни за младост

Шоколад

Суетата е присъща на жените. Козметични процедури, различни кремове за лице, за тяло - използват всякакви начини за да съхранят женствеността и красотата си по-дълго време. Жените могат да съхраняват младостта си вече не само с пластични операции или някакви кремове, а със съвсем обикновени и познати продукти.

Можете да си ги намерите във всеки магазин. Но тук не става дума само за суета. Храните, които забавят стареенето не само ще забавят процеса на състаряване на кожата, те ще ни избавят и от появяването на болестите свързани с напредването на възрастта. Ето и кои са най-разпространените от тях:

Боровинки

1. Сурови ядки – хапването на сурови ядки ще ни донесе много енергия и благодарение на важните им съставки бързо ще се отървем от умората, която усещаме в тялото си. Ще се чувстваме по-тонизирани.

2. Боровинки – антиоксидантите в боровинките бързо се справят със свободните радикали, които причиняват стареенето. Те могат да се наредят сред първенците от хранителните продукти, които ни помагат да запазим младостта си.

Авокад0

3. Авокадо – благодарение на голямото количество витамин Е, което се съдържа в авокадото, то прави косата ни лъскава, а кожата мека и здрава.

Сьомга

4. Чесън – каквото и да кажем за него ще бъде недостатъчно. Той съдържа толкова много полезни вещества, но най-вече, когато се консумира в суров вариант. Предпазва ни от настинки, грип, сърдечни заболявания, стимулира дебелото черво и др.

5. Морски дарове – ако искате свежа и здрава кожа, хапвайте повече храни с омега-3 мазнини. Такива са сьомга и рибата тон.

6. Кисело мляко – Българското кисело мляко е богато на много вещества, които допринасят за по-бавното състаряване на кожата. В него се съдържат много калций и минерали. И разбира се, не на последно място е много вкусно.

7. Шоколад – вероятно това сте се надявали да видите и шоколада тук. Натуралният шоколад забавя процеса на стареене, а и да не забравяме, че благодарение на съставките, които съдържа, ни прави щастливи. В случай, че са ви били нужни причини, за да си похапвате шоколад – вече имате две.

8. Червеното вино също е част от полезните за консумиране напитки. В него се съдържа реставрол, който успява да забави развитието на клетките. Ако го приемате с мярка, ще си доставите удоволствие, а и ще имате полза.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати