Как да изчистим къщата експресно

Бързо почистване

Понякога се случва така, че изведнъж разбирате, че роднини или приятели смятат да ви дойдат на гости след около час или два, а в къщата ви е пълен хаос.

Вместо да се вайкате и да тичате от единия край на жилището към другия в стремежа си да успеете да свършите всичко, накрая се оказва, че гостите ви заварват сред куп неприбрани неща и с парцал в ръката.

Бърсане на прозорци

За да изчистите къщата експресно, трябва да подходите методично към предизвикателството. Тъй като няма да имате време да разпределяте всичко разхвърляно по местата му, добро решение е да оставяте винаги в някой шкаф празен рафт, за да ви служи за подобни случаи.

Събирате всички излишни неща и ги слагате върху този рафт, а след като гостите си тръгнат, ще имате време да подреждате всичко.

Почистване на кухнята

За да не правите лошо впечатление на гостите си, второто, което трябва да свършите, е да напръскате всички огледала и стъкла с препарат за чистене и да ги избършете със сух парцал. Не мийте само кухненските стъкла.

Почистване на банята

Напръскайте с препарат откритите повърхности в стаите, където могат да влязат гостите, и ги избършете със суха кърпа, а след това вече можете да изчистите и с прахосмукачка.

Стаите са изчистени, ред е на кухнята. Накиснете купа от мръсни съдове в мивката, а докато те се накисват, избършете с препарат и кърпа шкафовете и масата. Ако е необходимо, избършете с препарат и кърпа и печката.

Приберете всичко излишно в шкафове. Сега вече може да измиете всички съдове, а след това и пода. Но остава банята. За да улесните почистването й, пуснете душа с гореща вода и оставете да тече три-четири минути, като затворите вратата.

Така цялата баня ще стане влажна и след това ще остане само да избършете повърхностите с кърпа, а ако имате вана – да я излъскате за две-три минути с почистващо средство. И тук всичко излишно се маха, слага се в някой шкаф, и задължително се слага нов сапун и чисти кърпи.

Последен по ред е коридорът. Отново всичко излишно се слага в някой шкаф, избърсва се огледалото и се измива добре подът.

Гостите вече могат да пристигат, а вие дори ще имате време да се преоблечете и да изглеждате така, все едно изобщо не сте чистили като луди заради тях.

Рейтинг

4.3
Общо 6 гласували
5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Диди
Диди
11.06.2015 21:48
Пълни глупости
0
1
Галя
Галя
11.02.2014 09:30
Не всички хора са организирани, дори и да са с добра хигиена. Може домът ти да е чист , но това не значи , че е и подреден. В такива случай влиза в ход тази статия. А може просто днес, в деня за гости да е бил преломния момент за чистене - огледалата, стъклата имам предвид. Така , че успех на тези които не се справят добре с реда в къщи!
0
3
bisi
bisi
26.07.2013 13:10
Не мога да си представя,че някой пише подобна статия и за това са му платили...представяте ли си с какво си изкарват хората хляба...?
3
1
Мария
Мария
23.07.2013 15:45
Толкова безкрайно безполезна статия...
2
1
Doll
Doll
30.04.2013 09:29
какво правим, когато нещо от прибраните неща в "златния" (празния до преди това) шкаф ни потрябва?
1
0
рррр
рррр
24.03.2013 15:41
все пак, е добре да се установи режим за потдържане на чистотата в дома. така никога няма да бъдете изненадани и срещите в къщи ще бъдат приятни.
5
0