ezine.bg»Статии»За Дома»Почистване»Иновационни помощници в домашното почистване

Иновационни помощници в домашното почистване

Почистване на дома

Почистването на дома отнема много енергия и време, което никога не ни стига, за да свършим всичко, което ни се иска. Затова постоянно се изобретяват нови уреди, които спестяват енергия и време на домакините.

Умните прахосмукачки са реална възможност за домакините да си почиват, докато къщата им се почиства с помощта на роботизиран уред.

Тези роботизирани прахосмукачки могат да чистят къщата по предварително зададен от домакинята план – тя определя кое помещение се почиства първо, и кое – последно.

Почистване на дома

Прахът и боклукът се събират в пластмасов контейнер, който е лесно да бъде почистен и измит, след като домакинята се прибере в дома си.

По-съвършените роботизирани прахосмукачки създават електронна карта на помещението, преди да започнат да го почистват.

Те правят това с помощта на лазерен датчик. След това вграденият в прахосмукачката компютър създава оптималния маршрут за придвижване на уреда.

Това позволява на прахосмукачката да почисти възможно най-ефикасно помещението. Малкият роботизиран помощник помага на домакинята да отдели повече време за себе си и за семейството си.

Роботизирани прахосмукачки

Роботизираната прахосмукачка представлява плосък кръг на колелца, който може да се промуши и под леглото. Когато се случи тази прахосмукачка да заседне някъде, тя сигнализира със звуков сигнал или се изключва.

Роботизираните прахосмукачки могат да почистят пода и с добавка на вода, което замества миенето, а могат също така да събират топки от животински косми.

Друг вид умна прахосмукачка е централната прахосмукачка, която облекчата процеса на почистване. Тя не чисти сама, но е уред от ново поколение.

Централната прахосмукачка няма контейнер, тя представлява само дълга гъвкава тръба с четка в края. Тръбата се закрепя в специални розетки, които са свързани с централния уред.

Така не е необходимо да пренасяте тежка прахосмукачка из цялата къща, а само да включвате тръбата в розетките. Централната прахосмукачка има по-голяма сила на засмукване от обикновената и чисти по-добре.

Освен това ако централният уред е отдалечен от къщата, ще почиствате безшумно. Единственият минус на този метод на почистване е, че е подходящ само за къщи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати