Здраве и хранене на зодия Овен

Хранене на Овен

Основното за родените под знака на Овена е, че те са доста активни личности и винаги вършат всичко на максимална степен – както в личния си живот, така и в работата си. Именно затова, за да бъдат здрави имат нужда от храна, която е богата на калории – за да възвърнат силите, които са вложили през деня.

Ако трябва да подбират месо, най-добре е то да бъде свинско. И преди някои да е казал колко е вредно то, нека уточним, че се препоръчва свинско месо, но задължително по-крехко и с по-малко сланина.

Подходящо за Овните е да бъде комбинирано с картофи, тъй като и те са добра храна за раздаващите се Овни.

Телешко със зеленчуци

Друг вид месо, което ще помогне на организма на Овена да се засити и възстанови, е телешкото. Подходящо е да се приготви телешко варено като се добавят различни зеленчуци. Тъй като Овена трябва да се пази от проблеми и болести на стомаха, тази супа ще му се отрази доста добре.

Да увеличат и консумацията на ориз – това изцяло улеснява приготвянето на гозби, тъй като с изброените до сега продукти могат да се направят най-различни гозби – основни, супи, салати.

Овенът често пъти се налага и обича негова да бъде последната дума. Доста е спонтанен и води динамичен начин на живот. Проблемите му в здравословен аспект най-често са невралгии, безсъние.

Храни за овен

Освен това представителите от тази зодия страдат и от постоянно главоболие. Хубаво е редовно да се правят прегледи на очите и зъбите – те също са слабо място на Овена.

Не е подходящо в храната на Овните да се слагат твърде много миризми – дори да им харесват, това би довело до проблеми, така че ограничете ароматите.

Хубаво е често да си почиват и винаги, когато почувстват глад да хапват нещо – плод или нещо леко. За съжаление сладките неща и особено ядките като бадеми и шоколад трябва силно да бъдат намалени в името на здравето.

Хубаво е всекидневно да се яде кисело мляко и плодове – най-вече ябълки и череши. Овесът богат на витамин D също е много подходящ.

Овесените ядки са разпространени на пазара, така че няма да бъде проблем да се намерят. Могат спокойно да се похапват за закуска.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати