Здраве и хранене на зодия Телец

Хранене на Телец

Представителите на Телците са известни с това, че обичат да се хранят и умеят да се насладят на храната. За тях храненето не е въпрос на оцеляване, а истински акт на удоволствие. Макар, че са много упорити и промените изобщо не им се нравят, Телците трябва да сменят режима си на хранене, ако искат да бъдат здрави.

Телецът винаги следва стриктно своите цели. Това, което смята са свое пази ревниво и не дава на никого. Като цяло имат спокоен нрав, но ако го ядосате истински – бягайте далеч. Всъщност в здравословен аспект, Телецът няма кой знае какви проблеми до една определена възраст.

Най-уязвимата част в организма на Телеца са дихателните пътища. Ако не се пазят достатъчно, Телците лесно могат да се разболеят от бронхит или някакви други усложнение на дихателните пътища.

Зодия Телец

Това към което Телецът трябва да се стреми, е да не яде твърде много – системното преяждане влияе особено зле на организма на представителите на тази зодия.

Храната на Телеца трябва да включва топли гозби, а не пакетирани храни или полуфабрикати. Не се препоръчва да пият вода, докато се хранят. Хубаво е да хапват малко, но по-често. Това се отнася и за възрастните и за децата.

Но трябва да се спрем и на друго, свързано с малките Телци – ако не искат да се хранят, по-добре не ги карайте. Ще си поискат, когато огладнеят.

Горски плодове

Едно от слабите места на Телеца с напредване на възрастта се оказва щитовидната жлеза. Много често заболяват от следните болести - диабет, базедова болест, ангина. Храните, които задължително трябва да участват в менюто на Телците трябва да бъдат богати на йод.

Такива са рибата и рибните деликатеси. Друга основна точка в балансираното хранене на Телците са млечните продукти – да се хранят редовно с кашкавал, мляко или сирене.

От зеленчуците и плодовете, да наблягат най-много на онези, които виреят през пролетта – те са подходящи за Телеца. Малини, ягоди, вишни и череши, а от цитрусовите да се консумират повече лимони.

Хубаво е да си похапват супи често и напълно да изключат от менюто си пастите и тортите, защото са предразположени към диабета.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Pi4a ma !
Pi4a ma !
20.09.2013 21:03
А тапачке тва е петоен бог мак
1
1