ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Здраве и хранене на зодия Риби

Здраве и хранене на зодия Риби

Хранене на Риби

За хората, родени под знака на Рибите, храната не е начин да си набавиш необходимите вещества и енергия, тя е истински ритуал. Храненето е важно за Рибите, още повече, че те по рождение са склонни към различни заболявания.

Те са предразположени към настинки, задържане на вода в организма, както и към проблеми, свързани с нервната система. Стъпалата са слабата част на тялото на Рибите, за тях не е препоръчително да работят дълго време прави.

Рибите са предразположени към подагра, различни травми и счупвания. Очите на Рибите също са тяхно слабо място. Рибите лесно стават жертва на алкохола, затова не се препоръчва да се увличат от него.

Телешки Черен Дроб

Рибите са склонни към чревоугодие, затова трябва да внимават много с храненето. Те не могат без десерти, затова е добре да се ориентират към плодовете и плодовите десерти.

Липсата на достатъчно желязо в организма е характерна за Рибите, и това предизвиква намаляване на кръвното налягане и проблеми със сърцето.

Рибите трябва да включват в менюто си богати на желязо продукти като черен дроб, телешко и агнешко месо, жълтъци, стриди, пилешки дробчета, ечемик, бобови култури, спанак, сушени плодове.

Рибите се чувстват най-добре, когато се хранят с белтъчини, а мазнините и въглехидратите са намалени. Пилешкото бяло месо, рибата, различните видове сирена, мляко и ядки са прекрасен източник на белтъчини за Рибите.

Салата с Туна

Родените под знака на Рибите трябва да внимават със солта, тъй като са склонни да пресоляват ястията и салатите, а от това страда организмът им, който е склонен към отоци.

Кафето влияе прекалено превъзбуждащо на Рибите, затова се препоръчва консумацията му възможно най-рядко. Авокадото и папаята се грижат за доброто състояние на нервната система на Рибите.

Рибите често се оплакват от главоболие и са склонни към депресии. Те трябва да избягват консумацията на пикантна и солена храна, на пържено и на прекалено мазно.

В менюто на Рибите трябва да има много плодове и зеленчуци. Задължително трябва да се хранят с риба, предимно с риба тон и сьомга. Рибите не трябва да вечерят след 18 часа, тъй като са склонни към напълняване.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
М.Петрова
М.Петрова
09.07.2015 22:42
Глупости на търкалета!!! На 60 години съм, 167 см и тежа 55 кг. Никога не съм спазвала диети и ям каквото и колкото ми се прияде. Имало е периоди, в които съм ставала и посред нощите да ям.
1
0