Здраве и хранене на зодия Стрелец

Зодия Стрелец

Хората, родени под знака Стрелеца, са склонни към депресивни състояния, стрес и чести нервни сривове. Пристъпи на паника или нарушение на съня са чести спътници в ежедневието им.

За да предпазят организма си и да противостоят на стреса, Стрелците трябва да се хранят с продукти, укрепващи нервната система.

Задължително в храненето трябва да присъстват варени зеленчуци и варени яйца, бобови култури, особено грах, ориз, ягоди, малини, къпини. За укрепване на нервната система на Стрелеца най-полезни са боровинките.

Отслабената нервна система силно влияе върху режима на бодърстване и сън, а за възстановяването му е препоръчително строго съблюдаване хранителен режим.

Стрелец

Закуската в никакъв случай не трябва да се пропуска, като тя трябва да е достатъчно калорична, но и лека. Стрелците не бива да преяждат, особено преди сън, затова е по-добре да се откажат от късните вечери и да ги заместят с нещо съвсем леко – чаша айрян или салата.

Един от органите, изискващи повишено внимание е жлъчката. За нормалното й функциониране трябва да се промени хранителният режим: трябва да се яде често и по малко, като се приема малка част мазнини.

Този начин на хранене позволява да се предпазят жлъчката, черният дроб и сърдечно-съдовата система. Работата на жлъчката може да се стимулира с помощта на някои подправкикарамфил, канела, куркума.

Ахилесова пета на Стрелците е черният дроб. Препоръчва се по-честата употреба на кълнове, жълтък, соя и телешки дроб. Тези продукти имат високо съдържание на холин, което стимулира работата на черния дроб.

Дефицитът на тази минерална сол се установява по изгубилата блясъка си коса, по здравословното състояние на венците и очите и по здравината на ноктите.

Закуска

Тъй като Стрелецът е представител на огнените знаци, за тези, които не са вегетарианци, е идеална храната, приготвена на открит огън. От месото най-препоръчително е заешкото, дивечът или птичето месо.

От плодовете Стрелците трябва да наблягат на грозде, стафиди, манго и фурми. На масата задължително трябва да присъстват ястия със зеле, чушки, магданоз, копър, чесън. Много полезни за Стрелците са и кестените.

Стрелците са изящни и добре развити физически. Предразположени са към травми и заболявания, свързани с бедрата и хълбоците.

На Стрелците се препоръчва пиенето на много вода, въздържане от пушене и хранене 4 пъти дневно по малко, вместо 3 пъти основно.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати