Идеи за битова домашна механа

Механа

Можете да пирувате с приятели и роднини вкъщи сред приятната атмосфера на истинска битова механа. Най-добре е ако живеете в къща – тогава ще можете да превърнете мазето или приземния си етаж в разкошна битова механа.

Ако разполагате с мазе, стая в приземен етаж или външно помещение в двора ви, можете лесно да го превърнете в механа. Достатъчни са ви няколко битови елемента, които ще превърнат обикновеното помещение в уютна механичка.

Ако мазето ви е със стени от камък, използвайте го като част от декора. Почистете го много добре, подредете бурканите и бидоните в единия му край и дори може да сложите пред тях дървен параван, за да може механата да се получи наистина красива.

Битова механа

Разположете една или две дървени масички и до тях – дървени пейки или столове. Закачете една-две полици на стената, върху които да наредите чаши и чинийки с битови елементи.

Не забравяйте за традиционните червени покривки с бродерии или характерните за механа украси. Купете няколко глинени съдинки, чаши и една-две дървени лъжици, за да изглежда механата съвсем автентична.

По същия начин можете да превърнете и стая от приземния етаж в уютна механа. Необходими са ви няколко покривки, дървено миндерче и дървена маса, глинени съдове и медно джезве.

Червено вино

Стъклата можете да украсите с рисунки, които да направите със специална боя за стъкло. На тях изобразете характерни мотиви - чепки грозде, чаша вино или каквото ви хрумне.

А ако не живеете в къща, можете да превърнете в механа собствената си кухня. Така ще можете да се събирате с приятели на по чаша червено вино и вкусни мезенца сред уютна обстановка, която да ви напомня за автентична българска механа.

За тази цел е добре мебелите в кухнята ви да са от дърво, а ако не са, а искате да превърнете кухнята в механа, купете специално фолио, което да лепнете върху вратичките на шкафовете. Така те от пластмасови ще се превърнат в дървени поне визуално.

Остава само да приготвите голяма кана с червено вино и да поканите приятелите си в уюта на домашната ви механа.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 11
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати