ezine.bg»Статии»За Дома»Излекувайте дома си

Излекувайте дома си

Фън шуй
Метална скара за печене с дървена дръжка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална скара за печене с дървена дръжка
10.00 лв.
Виж ››

Състоянието на дома ни има значение за това как се чувстваме самите ние. Има много предложения за „изчистване” на дома не само от различни предмети, които не носят положителен заряд, а и като цяло от отрицателна енергия. Едно от първите неща, които можем да направим, за да допуснем енергията в дома си, е смяната на интериора.

Ранното пролетно време е най-подходящо за това. Пренаредете мебелите или боядисайте стените в други цветове. Купете си някаква декорации, които да добавите към подредбата на жилището.

Аквариуми с рибки

Добавете хубава картина, върху която е нарисуван пейзаж - тя ще ви помогне да отворите съзнанието си и да се разтоварите от негативните мисли. Засадете цветя – хубаво е в дома ви да има повече зеленина.

Не наблягайте на сухите цветя – дори е най-добре, ако разполагате с такива, да се отървете от тях. Засадете си свежи растение, аранжирайте дома си с цветни букетчета от ароматни пролетни цветя.

Цветя в дома

Проветрявайте ежедневно дома си. Сменете тъмните и мрачни зимни цветове на спалното бельо с нещо по-цветно и шарено, например някакви чаршафи на флорални мотиви.

Германката Марлис Бадер е специалист по лечебни растения. В нейната книга за излекуването на дома, германката описва няколко неща, които може да направим, за да пречистим дома си, включително и от отрицателна енергия.

Съветите включват пречистване на дома чрез прекадяване с помощта на билки. Според нея прекадяването е особено наложително в стаите, където прекарваме повече време и където има повече предмети.

Пречистване на дома

За излекуването на дома се грижи и фън шуй. Гюнтер Сатор е австриец и е един от най-добре запознатите европейци на темата фън шуй и пречистване на дома от енергии. Неговите съвети и по скоро тези на фън шуй са по-практични:

- Сатор ни съветва винаги, когато крушката изгори и идва ред за сменяне, да слагаме по-мощна с цел да осветим дома си повече. Най-важното място в дома (по отношение на светлината) е коридорът.

- Цветята са задължителен аксесоар, ако искаме да изчистим дома си – цъфтящите са символ на изобилие. Хубаво е да има такива цветя в спалните помещения.

- Сложете си от онези висулки, които се слагат на вратата на терасата или на входната врата. Препоръчително е да са изработени от кристално стъкло - нежните вибрации, които внасят ще помогнат да се неутрализират вредните енергии в дома. Не е хубаво да ги слагате в стаи, където се застоявате най-често. Ако ги сложите на място, където изложението е южно или западно, стаите ще бъдат защитени от свръхнатоварване.

- За да имате енергия чи в дома си, фън шуй ви съветва да сложите и аквариум с рибки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
45
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Банко Пиронков
Банко Пиронков
07.10.2015 18:25
Повече за съветите на Гюнтер Сатор, който не е "един от най-добре запознатите европейци на темата фън шуй" - тук:
0
0